Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΕΕ στο μεταναστευτικό

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΕΕ στο μεταναστευτικό

Nέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκη Ένωση σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευστικών ροών απο τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στη Τελετή Λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης στο Γκαζίαντεπ, 'ότι οι μετανάστες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη «πέφτουν θύματα ρατσιστικών και εχθρικών πολιτικών, φέρνοντας ως παραδείγματα - κατά τον ίδιο - «τις απάνθρωπες σκηνές στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο».

Επιπλέον ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιδεινώσει τις ήδη πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πρόσφυγες σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου «ενώ θεωρητικά υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες και δικαιώμαφα αντιμετωπίζουν τους μετανάστες μόνο εντός του πεδίου της ασφάλειας, εξαιτείας της παράνομης προώθησης ανθρώπων προς την Ευρώπη, από τη Συρία και την Αφρική».

Τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να επαινέσει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του διαχειρίζεται τα περισσότερα από 3 εκατομμύρια προσφύγων οι οποίοι ζουν εκεί, τονίζοντας ότι: «Αντιμετωπίσαμε τους καταπιεσμένους και τους μειονεκτούντες ανθρώπους που κατέφυγαν στη χώρα μας προσφέροντας τις ίδιες ευκαιρίες που προσφέραμε στους πολίτες μας», επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την «αρνητική», όπως είπε, «στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία όσον αφορά την παροχή βοήθειας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ