Νέα συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ στα τέλη Φεβρουαρίου

Νέα συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ στα τέλη Φεβρουαρίου

Προσπάθεια να δείξει ότι επιθυμεί τη συνεννόηση έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του ενώπιον των μελών της Βουλής και της Γερουσίας για την Κατάσταση της Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία είχε αναβληθεί για την 5η Φεβρουαρίου, λόγω του «λουκέτου» (shutdown) στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στο μέγα -για τον ίδιο- ζήτημα της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό (η άρνηση των Δημοκρατικών να εγκρίνουν το σχετικό κονδύλι ήταν ο λόγος του shutdown), επιμένοντας ότι το τείχος θα οικοδομηθεί. «Τα τείχη δουλεύουν και σώζουν ζωές» πρόσθεσε, καλώντας τα μέλη των δύο Σωμάτων να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάλεσε επίσης το σώμα να επιλέξει το «μεγαλείο» και να απορρίψει την απόλυτη «ακινησία». 

«Πρέπει να απορρίψουμε τις πολιτικές του ρεβανσισμού, της αντίστασης και των αντιποίνων, να αγκαλιάσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που μας προσφέρει η συνεργασία και ο συμβιβασμός για το κοινό καλό» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς βουλευτές να μην εμπλακούν σε «γελοίες έρευνες με μικροκομματικές σκοπιμότητες», που κατ' αυτόν θα συμβάλλουν στην αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Ένα οικονομικό θαύμα εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ και το μόνο πράγμα που μπορεί να το σταματήσει είναι οι βλακώδεις πόλεμοι, οι πολιτικές σκοπιμότητες ή οι γελοίες μικροκομματικές έρευνες» ανέφερε.

Το σχόλιό αυτό προφανώς αναφερόταν στο ότι οι Δημοκρατικοί, που πλέον ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχεδιάζουν να αρχίσουν έρευνες για την κυβέρνησή του, αλλά και στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, την οποία κέρδισε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κίνα ότι δεν μπορεί πλέον να «κλέβει τις δουλειές και τον πλούτο των Αμερικανών» και απαίτησε «διαρθρωτικές αλλαγές» από το Πεκίνο για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο της Κίνας και εργαζόμαστε για μια νέα εμπορική συμφωνία, αλλά αυτή πρέπει να συμπεριλάβει αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές για να τερματιστούν οι άδικες εμπορικές πρακτικές, να μειωθεί το χρόνιο έλλειμμά μας και να προστατευθούν οι αμερικανικές θέσεις εργασίας» εξήγησε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγκγιάνγκ.

Κατά τον Τραμπ, εάν δεν είχε εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, οι ΗΠΑ θα είχαν εμπλακεί «τώρα σε έναν μεγάλο πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS