Νέα Υόρκη: Βίντεο δείχνει τον πιθανό ύποπτο για την επίθεση στο μετρό

Νέα Υόρκη: Βίντεο δείχνει τον πιθανό ύποπτο για την επίθεση στο μετρό

Το φως της δημοσιότητας βλέπει νέο οπτικό υλικό από τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Το συγκεκριμένο υλικό εκτιμάται ότι προβάλλει τον κύριο ύποπτο για τους πυροβολισμούς. Μάλιστα ο άνδρας που παρουσιάζεται φοράει πορτοκαλί γιλέκο και μάσκα ενώ η περιγραφή του ταιριάζει με τον δράστη της επίθεσης, όπως ανέφεραν οι μάρτυρες του περιστατικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τραυματίες από την επίθεση της Τρίτης (12/4) στο μετρό ανέρχονται στους 29, ανάμεσα στους οποίους και μία έγκυος.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του CBS, λίγες στιγμές πριν από την επίθεση, ο άνδρας φαίνεται να περπατά σε έναν δρόμο του Μπρούκλιν, κουβαλώντας μια βαλίτσα και ένα σακίδιο, στα οποία θα μπορούσε να έχει τοποθετήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο δεν εξαρράγησαν, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Οι αρχές αναζητούν έναν 62χρονο άνδρα

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης αναζητούν έναν 62χρονο ο οποίος μέσα από βίντεο που δημοσίευσε στο You Tube μιλούσε εναντίον του δημάρχου της μεγαλούπολης Έρικ Άνταμς.

Πρόκειται για τον Φρανκ Τζέιμς ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία και θεωρείται «πρόσωπο ενδιαφέροντος». Ο 62χρονος άνδρας ανέβαζε μια σειρά βίντεο σε Youtube και μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γεμάτα μίσος και θυμό» σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ και τον επέκρινε για διάφορες πολιτικές του αλλά και ότι δεν έχει μεριμνήσει ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της αστεγίας.

«Έρικ 'νταμς, Έρικ 'νταμς: Τι κάνεις αδερφέ; Τι συμβαίνει με αυτή την κατάσταση των αστέγων», λέει σε ένα βίντεό του, ενώ αναφερόταν στο μετρό. «Κάθε βαγόνι που έβλεπα ήταν γεμάτο άστεγους. Ήταν τόσο άσχημα που δεν άντεχα καν. Έπρεπε να συνεχίσω να κινούμαι από βαγόνι σε βαγόνι», ακούγεται να λέει ο Τζέιμς.

Κατά τη διάρκεια βραδινής της ενημέρωσης η αστυνομία ανέφερε πως ο 62χρονος άνδρας νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul με πινακίδες Αριζόνα και αργά το απόγευμα της Τρίτης βρισκόταν στη West Third Street κοντά στην εθνική οδό Kings. Ο Τζέιμς αναζητείται για ανάκριση από τις αρχές. Μάλιστα το κλειδί του φορτηγού που οδηγούσε εντοπίστηκε στην τόπο του εγκλήματος. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και μία πιστωτική κάρτα που νοίκιαζε το όχημα από τη Φιλαδέλφεια, δήλωσαν αστυνομικοί και πηγές. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Τζέιμς ζούσε στο φορτηγό επειδή τα ρούχα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας του ήταν μέσα.

Την ίδια ώρα δεν κατονομάστηκε ως ύποπτος ενώ από την πλευρά της η αστυνομία προσδιορίζει κάποιον ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» όταν πιστεύει ότι το άτομο μπορεί να έχει πληροφορίες που σχετίζονται με ένα έγκλημα. Παράλληλα ο αστυνομικός επίτροπος της Νέας Υόρκης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηλεφωνήσουν με όποια πληροφορία έχουν για τον κ. Τζέιμς.

Σημειώνεται πως βίντεο που κοινοποιήθηκαν την Τρίτη (12/4) δείχνουν τραυματισμένους ανθρώπους μέσα στα αίματα και το πλήθος να ξεχύνεται στην πλατφόρμα, μόλις άνοιξαν οι πόρτες, βήχοντας, καθώς ο καπνός έβγαινε από το βαγόνι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS