Νέο μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ για την Ταϊβάν: «Θα προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία»

Νέο μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ για την Ταϊβάν: «Θα προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία»

Η Κίνα «θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας αναφερόμενος στην Ταϊβάν, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ για την νήσο.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Σεν Τζίνκε δήλωσε σε στρατιωτική αεροπορική επίδειξη ότι η πολεμική αεροπορία διαθέτει πολλούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να κυκλώσουν «το πολύτιμο νησί της πατρίδας μας».

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τρίτη στη σειρά αντικατάστασης του Αμερικανού προέδρου εάν χρειαζόταν αυτό, άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ασία.

Δεν ανέφερε την Ταϊβάν, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι εικασίες για επίσκεψή της εκεί, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις εντάσεις.

Κίνα: Με σκληρά μέτρα απειλεί το Πεκίνο αν η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

Το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία την Ταϊβάν, χώρα με κυβέρνηση που εκλέγεται δημοκρατικά.Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να σεβαστεί την αρχή της «ενιαίας Κίνας» διαμηνύοντας πως «όσοι που παίζουν με τη φωτιά θα καούν από αυτήν».

Ο Σεν δήλωσε σήμερα: «Η πολεμική αεροπορία έχει την ισχυρή βούληση, την πλήρη εμπιστοσύνη και την επαρκή ικανότητα να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS