Νέος εκβιασμός Πούτιν στην ΕΕ - Η Gazprom δεν επαναφέρει τη ροή του αερίου από τον Nord Stream

Νέος εκβιασμός Πούτιν στην ΕΕ - Η Gazprom δεν επαναφέρει τη ροή του αερίου από τον Nord Stream

Οπισθοχώρηση της εταιρείας μετά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για επαναλειτουργία

 Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο νεύρων με την Ευρώπη επιδίδεται η Μόσχα, που ανακοίνωσε νέο μπλόκο στην επαναλειτουργία του Nord Stream 1 από αύριο, από τη Ρωσία προς τη Γερμανία. Νωρίτερα, στελέχη του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom διέρρεαν ότι ο αγωγός θα λειτουργούσε κανονικά από αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά από τριήμερες εργασίες συντήρησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ότι στον αγωγό υπάρχει νέο τεχνικό πρόβλημα. Ειδικότερα, εντοπίστηκε διαρροή πετρελαίου σε μία τουρμπίνα, που βοηθά στην άντληση αερίου. Πλέον, ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρόβλημα θα πρέπει να διορθωθεί πριν την επανέναρξη των ροών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί.

Η μη επαναλειτουργία του αγωγού αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Ευρώπη, που προσπαθεί να αντλήσει αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα, όπως και να μαντέψει τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, που έχει εξαπολύσει ενεργειακό πόλεμο εδώ και εβδομάδες.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση αναμένεται δραματική κλιμάκωση στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και μάλιστα σε μία στιγμή που οι τιμές υποχωρούσαν.

Εάν η διακοπή της τροφοδοσίας συνεχιστεί, τίθενται σε κίνδυνο νοικοκυριά, εργοστάσια και οικονομίες, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS