Νίγηρας: Νέο λουτρό αίματος με θύματα δεκάδες αμάχους σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών

Νίγηρας: Νέο λουτρό αίματος με θύματα δεκάδες αμάχους σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών

Τουλάχιστον 79 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ταυτόχρονες επιθέσεις που εξαπέλυσαν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές σε δύο χωριά στον Νίγηρα, κοντά στην μεθόριο με το Μαλί, ανέφεραν το Σάββατο πηγές ασφαλείας.

Περίπου 49 χωρικοί σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Τσομπάνγκου, είπε μία από τις πηγές ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια δεύτερη πηγή, ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος μίλησε επίσης με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, ανέφερε ότι περίπου 30 άλλοι χωρικοί σκοτώθηκαν στο χωριό Ζαρουμνταρέγιε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλκάσε Αλχάντα αργά χθες βράδυ έκανε λόγο για τουλάχιστον 56 νεκρούς αμάχους και 20 ακόμη τραυματίες στις δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις ενόπλων στα δύο χωριά.

Το κράτος της Δυτικής Αφρικής έχει υποστεί στο παρελθόν επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Σε επιθέσεις κοντά στα δυτικά σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο και τα νοτιοανατολικά σύνορα με την Νιγηρία, σκοτώθηκαν πέρυσι εκατοντάδες ανθρώπους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS