Νιγηρία: Ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο σε ποταμό - Δεκαπέντε παιδιά πνίγηκαν και 25 αγνοούνται

Νιγηρία: Ανείπωτη τραγωδία με ναυάγιο σε ποταμό - Δεκαπέντε παιδιά πνίγηκαν και 25 αγνοούνται

Μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν χθες, Τρίτη (09/05), σε ποταμό στην πολιτεία Σοκότο, στη βορειοδυτική Νιγηρία, 15 παιδιά πνίγηκαν και η τύχη άλλων 25 αγνοείται.

Οι ανήλικοι, οι οποίοι προέρχονταν από το χωριό Ντουντέζι, ταξίδευαν για να μαζέψουν ξύλα στο δάσος στην άλλη όχθη του ποταμού Σαγκάρι, όταν το υπερφορτωμένο πλεούμενό τους ναυάγησε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητικός αξιωματούχος της περιφέρειας του Σαγκάρι, ο Αλίγιου Αμπουμπάκαρ, ο οποίος επέβλεψε την επιχείρηση διάσωσης.

«Δεκαπέντε πτώματα, 13 κοριτσιών και δύο αγοριών, βρέθηκαν από τις τοπικές ομάδες διασωστών και ενταφιάσθηκαν στο χωριό», διευκρίνισε προσθέτοντας πως χθες, Τρίτη, το βράδυ δύτες συνέχιζαν να ερευνούν τον ποταμό για τα άλλα 25 παιδιά που είναι αγνοούμενα.

«Μας είπαν πως στο πλεούμενο επέβαιναν γύρω στα 40 παιδιά, πράγμα που σημαίνει πως εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 25 εξ αυτών», δήλωσε ο Αμπουμπάκαρ. Τα παιδιά του χωριού συνηθίζουν να διασχίζουν κάθε πρωί τον ποταμό για να ψάξουν για ξύλα, τα οποία πωλούν στο χωριό και στις γειτονικές κοινότητες για να αυξήσουν το ισχνό εισόδημα των οικογενειών τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από τις φτωχότερες περιφέρειες

Η πολιτεία του Σοκότο είναι μια απομακρυσμένη αγροτική περιφέρεια της βορειοδυτικής Νιγηρίας και μία από τις φτωχότερες. Τα δυστυχήματα με σκάφη είναι εκεί συχνά, όπως και στην υπόλοιπη Νιγηρία. Συχνά συνδέονται με την υπερφόρτωση των σκαφών ή οφείλονται σε υπερβολική ταχύτητα, σε κακή συντήρηυση και στο μη σεβασμό των κανόνων της ναυσιπλοΐας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS