ΚΟΣΜΟΣ

O Ντράγκι περιμένει, στην ουρά -Εμβολιάστηκε με AstraZeneca στη Ρώμη [εικόνα, βίντεο]

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι κι η σύζυγός του, έκαναν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19, σε εμβολιαστικό κέντρο στη Ρώμη, αφού πρώτα περίμεναν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους, όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα της εμβολιαστικής εκστρατείας για την περιφέρεια του Λάτσιο.

Ο Ντράγκι κι η σύζυγός του είναι 73 ετών και από την πρώτη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 19 Μαρτίου, είχε ανακοινώσει ότι θα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, μόλις φθάσει η σειρά της ηλικιακής ομάδας του, στην περιφέρεια του Λάτσιο, όπου υπάγεται η Ρώμη. Η Ιταλία ήταν μία εκ των ευρωπαϊκών χωρών, που ανέστειλαν στις αρχές του μήνα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μετά από αναφορές για λιγοστά περιστατικά σπάνιων θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο, σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα με αυτό. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες ξεκίνησαν εκ νέου τους εμβολιασμούς μετά την ανακοίνωση του EMA, ότι τα οφέλη υπερτερούν τω ν κινδύνων.

Όπως και ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ντράγκι κι η σύζυγός του απέφυγαν τις πόζες μπροστά στις κάμερες. Ο φακός, πάντως, τους συνέλαβε να συζητούν καθιστοί περιμένοντας τη σειρά τους στο ειδικό κέντρο εμβολιασμού που έχει δημιουργηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης. Στην Ιταλία των περίπου 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως 3,04 εκατ., κι άλλα 3,6 εκατ. έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση. Όπως είπε ο Ντράγκι τον Απρίλιο θα διπλασιαστεί ο ημερήσιος ρυθμός χορήγησης 250.000 εμβολίων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Υ

Ζήτημα λογικής

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τι αγνοεί ο Χουλούσι Ακάρ

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS