Ο Ακάρ επιμένει για την παρενόχληση του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 – «Η Ελλάδα δεν φέρεται σαν καλός γείτονας»

Ο Ακάρ επιμένει για την παρενόχληση του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 – «Η Ελλάδα δεν φέρεται σαν καλός γείτονας»

Την κατηγορία ότι η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας εκτόξευσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη και άξια να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην «γαλάζια Πατρίδα», συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την κατ’ ισχυρισμόν παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά, ο Ακάρ ανέφερε ότι «η απαραίτητη απάντηση δόθηκε».


«Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν αρμόζει στις σχέσεις καλές γειτονίας. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην ‘γαλάζια μας πατρίδα’, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η άσκηση συνεχίζεται με επιτυχία. Ενεργούμε όχι μόνο για την δική μας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των φιλικών και αδελφικών χωρών όπως απαιτεί η ευθύνη του πολιτισμού μας» σημείωσε.

Αναφορικά με τους S400, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε ότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα και υπογράμμισε ότι η χώρα του χρησιμοποιεί το κυριαρχικό της δικαίωμα. «Το αμυντικό σύστημα S400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές και κινδύνους, στην περίπτωση που υπάρχει πρόθεση για επίθεση ενάντια στην Τουρκία. Διαφορετικά δεν βλάπτει κανέναν. Για δέκα χρόνια δεν πήραμε καμία απάντηση από τις ΗΠΑ στις προτάσεις μας για τεχνολογική συνεργασία και προσφορά λογικής τιμής. Η επιβολή μιας σειράς περιορισμών ενάντια στη χώρα μας για το θέμα των S400, ειδικά επί των F35 δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ