Ο εφιάλτης του κοροναϊού επιστρέφει και «σαρώνει» Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο εφιάλτης του κοροναϊού επιστρέφει και «σαρώνει» Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο εφιάλτης του κοροναϊού επιστρέφει στην Ισπανία, ενάμιση μήνα μετά την άρση του lockdown. Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφονται στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 170.000.


Ισπανία

Η ισπανική Πολεμική Αεροπορία στήνει νοσοκομείο εκστρατείας στη Σαραγόσα που γνωρίζει αναζωπύρωση του κοροναϊολυ. Οι εικόνες επαναφέρουν οδυνηρές μνήμες από την κορύφωση της επιδημίας και την κατάρρευση του συστήματος υγείας την περασμένη άνοιξη.

Γαλλία
Στη Γαλλία, που καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων μετά την άρση του lockdown τον Μάιο, οι αρχές προσπαθούν να αποφύγουν μία νέα καραντίνα.

Οι μολύνσεις αυξάνονται, όμως ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώνεται, επειδή είναι περισσότεροι οι ασθενείς νεαρής ηλικίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στις οικογενειακές και δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς μέτρα πρόληψης.

Γερμανία
Στη Γερμανία, η ημερήσια αύξηση κρουσμάτων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Η έξαρση οφείλεται στην επιστροφή των τουριστών από τις διακοπές τους εκτιμούν οι γερμανικές αρχές, που επέκτειναν την ταξιδιωτική οδηγία για την Ισπανία, χαρακτηρίζοντας νέες ζώνες κινδύνου τη Μαδρίτη και τη Χώρα των Βάσκων.

ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 5 εκατομμύρια και οι νεκροί πλησιάζουν τις 17.000, η χθεσινή ημέρα ήταν η χειρότερη του φετινού καλοκαιριού με 1.500 νεκρούς.

Μέσα στο κλίμα αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε, για πολλοστή φορά, να ανοίξουν τα σχολεία, προσφέροντας στους μαθητές 125 εκατομμύρια επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS