Ο Έλον Μασκ πουλάει Tesla για χάρη του Twitter – Ξεφορτώθηκε μετοχές $4 δισ.

Ο Έλον Μασκ πουλάει Tesla για χάρη του Twitter – Ξεφορτώθηκε μετοχές $4 δισ.

Στην προσπάθειά του μετατρέψει το Twitter σε ιδιωτική εταιρεία, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, πούλησε μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τo CNBC, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla ξεφορτώθηκε περίπου 4,4 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 12% εκείνη την ημέρα, αλλά ενισχύθηκαν την Τετάρτη, περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Στη συνέχεια, ο Μασκ με ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε, «Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA μετά τις σημερινές».

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ υπέβαλε προσφορά εξαγοράς του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα ξοδέψει δηλαδή, περίπου 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Το Twitter αποδέχθηκε την προσφορά του νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, αλλά η συμφωνία εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση μετόχων και ρυθμιστικών αρχών για να ολοκληρωθεί. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ωστόσο, που ο Μασκ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την εξαγορά του Twitter, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ένα τέλος τερματισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από την άλλη πλευρά, το Twitter θα χρωστούσε στον Νο.1 δισεκατομμυριούχο «αμοιβή διάλυσης» επίσης, 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εάν αποδεχθεί μια ανταγωνιστική προσφορά ή οι μέτοχοι απορρίψουν τη συμφωνία.

Ο πιο χρεωμένος CΕΟ στις ΗΠΑ

Με την εξαγορά του Twitter, o πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αναμένεται να κερδίσει σύντομα, και τον τίτλο του πιο χρεωμένου Ceo στις ΗΠΑ. Σχεδόν, τα 2/3 από τα συνολικά 44 δισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται ο Έλον Μασκ για να αποκτήσει την εταιρεία τεχνολογίας, θα προέλθουν από τον ίδιο. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο, πως η καθαρή του περιουσία ανέρχεται στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα εν λόγω χρήματα είναι συνδεδεμένα με τις μετοχές των Tesla, SpaceX και The Boring Co. Ο Μασκ επομένως, θα χρειαστεί να πουλήσει εκατομμύρια από τις μετοχές του και να δεσμευτεί ότι θα βρει και αρκετά ακόμη εκατομμύρια για να συγκεντρώσει το αναγκαίο ρευστό.

Ποιο είναι το σχέδιο χρηματοδότησης του Mr. Tesla για την εξαγορά του Twitter

Σύμφωνα με έγγραφα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, το σχέδιο χρηματοδότησης του Μασκ περιλαμβάνει τραπεζικά δάνεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, πιθανόν από πώληση μετοχών της Tesla. Επίσης, περιλαμβάνει ειδικό δάνειο ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιεί τη μετοχή της Tesla ως εγγύηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Audit Analytics, ο δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή του μετοχές της Tesla αξίας άνω των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεσμευμένες σε δάνεια. Το συνολικό ποσό καθιστά τον Μασκ τον πιο χρεωμένο σε μετοχές CEO μεταξύ των ανώτατων στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον δεύτερο στη σειρά, τον Λάρι Έλισον, πρόεδρο της Oracle το χρέος του οποίου ανέρχεται στα 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ISS Corporate Solutsions.

Ειδικότερα, το χρέος του Μασκ σε μετοχές είναι μεγαλύτερο σε σχέση με ολόκληρο το χρηματιστήριο. Εννοείται βέβαια, πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει πολλά «μαξιλαράκια», ειδικά από τη στιγμή που συνεχίζει να λαμβάνει νέα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης του 2018. Τα 170 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σε συνδυασμό με 73 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης, του δίνουν ένα δυνητικό μερίδιο στην Tesla ύψους 23% αξίας άνω των 214 δισ. δολαρίων. Η υπόλοιπη καθαρή του αξία προέρχεται από το ποσοστό άνω του 50% στη SpaceX και στις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS