Ο Μπάιντεν «απάντησε» με αριθμούς στον Τραμπ που παροτρύνει τον κόσμο να μην φοβάται τον κορωνοϊό

Ο Μπάιντεν «απάντησε» με αριθμούς στον Τραμπ που παροτρύνει τον κόσμο να μην φοβάται τον κορωνοϊό

Ο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε: μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Τραμπ: Μη φοβάστε τον κορωνοϊό, βγείτε έξω

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη ροή του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω», την ώρα που η χώρα μετρά πάνω από 210.000 θανάτους.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267615083761665?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313267615083761665%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fo-mpainten-apantise-ston-tramp-gia-ton-koronoio

Ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Ο Αμερικανός πρόεδρος αντ’ αυτού, με το που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έβγαλε την μάσκα και μπήκε εντός του κτιρίου, προσπαθώντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι… δεν φοβάται τον κορωνοϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS