Ο Τζόνσον εξετάζει χαλάρωση ρυθμίσεων μετανάστευσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων

Ο Τζόνσον εξετάζει χαλάρωση ρυθμίσεων μετανάστευσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών


Ο Bρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης και δεν αποκλείει την έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών για να αντιμετωπίσει τις οξείες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και προβλήματα στην παραγωγή ειδών διατροφής.

Σύμφωνα με την Ενωση Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών, αποτέλεσμα της αποχώρησης εργαζομένων, της διακοπής της εκπαίδευσης και της εξέτασης νέων οδηγών λόγω της πανδημίας και των ρυθμίσεων του Brexit περί μετανάστευσης που εμποδίζουν την πρόσληψη οδηγών από την Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης περισσότερων προσωρινών αδειών παραμονής.

«Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την μετανάστευση και αυτό μας δίνει ευελιξία. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας αν είναι ανάγκη και, φυσικά, θα διατηρήσουμε τα πάντα υπό επανεξέταση. Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε σε μία κατάσταση στην οποία βασικά επιτρέπαμε στην βιομηχανία των οδικών μεταφορών να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην χαμηλής αμοιβής μετανάστευση», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS