Ο Ζελένσκι ζήτησε να εμφανιστεί στην τελετή των Όσκαρ μέσω δορυφόρου αλλά του αρνήθηκαν

Ο Ζελένσκι ζήτησε να εμφανιστεί στην τελετή των Όσκαρ μέσω δορυφόρου αλλά του αρνήθηκαν

Με ψυχρότητα αντιμετώπισε η επιτροπή της τελετής των βραβείων Όσκαρ το αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθεύνει δορυφορικό μήνυμα στην εκδήλωση, όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε άλλες εκδηλώσεις βραβείων, κινηματογραφικά φεστιβάλ, ακόμη και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ακαδημία «σνομπάρει» τον Ζελένσκι, ο οποίος ήλπιζε ότι μετά την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (εξ αποστάσεως) τον περασμένο μήνα θα είχε… μια εικονική θέση στην τηλεοπτική εκπομπή των Όσκαρ την Κυριακή στο ABC. Πηγές λένε ότι ο ισχυρός ατζέντης της WME, Μάικ Σίμπσον, έκανε έκκληση στην Ακαδημία να συμπεριλάβει τον κωμικό ηθοποιό που έγινε πολιτικός, αλλά τον απέκλεισαν. Η Ακαδημία αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το «Variety».

«Τα «ανοίγματα» του Ζελένσκι προς τα Όσκαρ έρχονται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη των Αμερικανών για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία έχει αποδυναμωθεί», γράφει το «Variety».

Οι εμφανίσεις του

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε μέσω δορυφόρου τόσο στα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας όσο και στα βραβεία Γκράμι. Στις Χρυσές Σφαίρες τον Ιανουάριο, ο Σον Πεν παρουσίασε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επανέλαβε το μήνυμα των τελευταίων 12 και πλέον μηνών ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Δεν είναι σαφές ποιο είναι το σκεπτικό της φετινής απόρριψης των Όσκαρ, ωστόσο η Ακαδημία προτιμά παραδοσιακά να εστιάζει στη συμβολή της κινηματογραφικής κοινότητας και να αποφεύγει οτιδήποτε πολιτικό.

Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του Ζελένσκι προσέγγισε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο σχετικά με την εμφάνιση του ηγέτη μέσω δορυφόρου, αλλά υπήρξε και από εκεί αρνητική απάντηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ