Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ερντογάν

Ο Νουρετίν Νεμπατί είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Νουρεντίν Νεμπατί νέο υπουργό Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Λουτφί Ελβάν. Ο διορισμός που ανακοινώθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας συμπίπτει με την πτώση της λίρας κατά 27% μόνο τον τελευταίο μήνα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο Νουρετίν Νεμπατί, είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Υπήρξε ενεργό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP και εξελέγη στο παρελθόν δύο φορές βουλευτής. Έχει, επίσης, δραστηριοποιηθεί σε κοινωφελή ιδρύματα προσκείμενα στον χώρο του πολιτικού Ισλάμ και του AKP.

Ο Νεμπατί ήταν μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις, πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο του υπουργείου.

«Θεέ μου, κάνε το εύκολο, μην το κάνεις δύσκολο. Θεέ μου, κάνε το αποτέλεσμα ευεργετικό. Δώσε μας αλήθεια στη δουλειά μας, κάνε μας επιτυχημένους», ανήρτησε στο Twitter αμέσως μετά την ανακοίνωση του διορισμού του. «Θεέ μου, δώσε μου τη δυνατότητα να φέρω εις πέρας τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών, που ο Πρόεδρός έκρινε άξια για εμένα και να είμαι άξιος».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS