ΟΙ ΗΠΑ κάλεσαν την Τουρκία να... σοβαρευτεί -Απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην επίθεση του Τούρκου ΥΠ.ΕΣ.

ΟΙ ΗΠΑ κάλεσαν την Τουρκία να... σοβαρευτεί -Απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην επίθεση του Τούρκου ΥΠ.ΕΣ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε για το λεκτικό επεισόδιο που έγινε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν «μάσησε τα λόγια του» και απάντησε ευθέως στην Τουρκία ότι όλα αυτά αποτελούν θεωρίες συνωμοσίες της Τουρκίας και ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε καμία προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την χώρα. Αυτό που εξόργισε τον Σοϊλού ήταν μία ταξιδιωτική πληροφορία από τις ΗΠΑ ότι στην Τουρκία υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε πως κύριο μέλημά του είναι να προστατεύει τους Αμερικανούς πολίτες και δεν λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις με οικονομικά ή πολιτικά κριτήρια, απαντώντας ουσιαστικά ξεκάθαρα στον Τούρκο υπουργό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, είναι ψευδής. Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS