Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ πιθανότατα θα γίνουν πιο τεταμένες, σύμφωνα με το Sky News

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ πιθανότατα θα γίνουν πιο τεταμένες, σύμφωνα με το Sky News

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται, τα αποθέματα όμως της Δύσης για συνέχιση της στήριξης δεν φαίνεται να είναι ανεξάντλητα.

Ηγέτες χωρών, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ολοένα και περισσότερο τον προβληματισμό τους για τα χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά στις τάξεις των αμάχων.

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν και τα δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να μην εξελιχθεί σε μακροχρόνιο ζήτημα η διαμάχη με τη Χαμάς. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των New York Times, κατά το οποίο αναρωτήθηκαν εάν τελειώνει η στήριξη. Το Politico, επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, είπε ότι η Ουάσινγκτον καλεί τον Νετανιάχου να τελειώσει τον πόλεμο ως το τέλος αυτού του έτους. Το βρετανικό Sky News γράφει επίσης για μία ενδεχόμενη νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ.

Sky News: Πώς μπορεί να εξελιχθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ

«Ο χρόνος τρέχει για το Ισραήλ παρά την αποτυχία του ΟΗΕ να συμφωνήσει σε ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός», ο τίτλος της ανάλυσης του Sky News μετά το αμερικανικό βέτο στο ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Με μία πρώτη ανάγνωση, η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη έδειξε ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη του ισχυρότερου συμμάχου του, των Ηνωμένων Πολιτειών όπως και της Βρετανίας.

Ωστόσο, με 13 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ψηφίζουν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και περισσότερες από 80 άλλες χώρες να την υποστηρίζουν, οι θέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας μοιάζουν όλο και περισσότερο απομονωμένες.

Η σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ είναι πιθανό να γίνει όλο και πιο τεταμένη τις επόμενες εβδομάδες, γράφει μάλιστα το Sky News, αν οι δύο πλευρές συνεχίσουν να διαφωνούν για την ανθρωπιστική κρίση και τους αμάχους στη Γάζα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ