Ολη ημέρα θα διαρκέσει τη Δευτέρα η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, το βράδυ η ταφή

Ολη ημέρα θα διαρκέσει τη Δευτέρα η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, το βράδυ η ταφή

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι θα περπατήσουν μαζί στην πομπή της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπως αποκάλυψε η DailyMail, με τα δύο αδέρφια να παραμερίζουν τη διαμάχη τους από σεβασμό προς την αείμνηστη μονάρχη.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, τα αντιμαχόμενα αδέρφια θα βαδίσουν δίπλα-δίπλα, αυτή τη φορά στη σύντομη επικήδειο πομπή της Δευτέρας από το Γουεστμίνστερ Χολ στο κοντινό Αβαείο του Γουεστμίνστερ, και ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραδέχτηκε χθες ότι «του ξύπνησε αναμνήσεις» από τον θάνατο της μητέρας του, το να βαδίζει πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του.

Τα δύο αδέρφια, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησαν ελάχιστες κοινές δημόσιες εμφανίσεις, μετά την «άτακτη» αποχώρηση του Δούκα του Σάσεξ από τα βασιλικά καθήκοντα πρώτης γραμμής τον Φεβρουάριο του 2020.

Ωστόσο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, οι δύο πρίγκιπες φαίνεται να έχουν επιβάλει εκεχειρία, με αποκορύφωμα τη κοινή τους βόλτα έξω από το κάστρο του Γουίντσορ την περασμένη εβδομάδα με τις συζύγους τους Κέιτ και Μέγκαν αλλά και την παρουσία τους πίσω από το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στην παλαιότερη αίθουσα του Γουέστμινστερ, πριν ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, σε αντίθεση με την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο.

Η βασιλική πομπή προς την τελευταία κατοικία της Ελισάβετ

Ο Βασιλιάς θα ηγηθεί της οικογένειάς του, στην πορεία πίσω από το φέρετρο της Βασίλισσας όταν μεταφερθεί στο Γουεστμίνστερ Άμπεϊ για την κηδεία.

Στην κηδεία της Δευτέρας, τα παιδιά της Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας στην αψίδα του Γουέλινγκτον όταν αυτό βγει από το Αββαείο του Γουέστμινστερ - πριν η Ελισάβετ μεταφερθεί στο Ουίνδσορ για να αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο πρίγκιπα Φίλιππο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ο Δούκας του Σάσεξ θα πλαισιωθεί από τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον πρόσφατα ονομαζόμενο Πρίγκιπα της Ουαλίας, και τον γιο της πριγκίπισσας Άννας, τον Πίτερ Φίλιπς, καθώς το φέρετρο θα κάνει το σύντομο ταξίδι, με επικεφαλής τα στρατεύματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα τρία μεγαλύτερα εγγόνια της βασίλισσας θα περπατήσουν πίσω από τον βασιλιά Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, οι οποίοι θα ηγηθούν της πομπής των ανώτερων βασιλικών μελών πίσω από το φέρετρο της αείμνηστης μονάρχης.

Πίσω από τα εγγόνια θα είναι ο γαμπρός της βασίλισσας Ελισάβετ, αντιναύαρχος Σερ Τίμοθι Λόρενς, ο ξάδερφος της βασίλισσας, ο δούκας του Γκλούεστερ, και ο ανιψιός της, ο κόμης του Σνόουντον.

Δεν έχει γίνει γνωστό με ποια σειρά θα περπατήσει η οικογένεια, αν και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι περπάτησαν δίπλα-δίπλα καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας μεταφέρθηκε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ Χολ.

Ο βασιλιάς θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του σε μια ιδιωτική οικογενειακή τελετή (21:30 ώρα Ελλάδος). Η Ελισάβετ θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της, τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' και τη μητέρα της βασίλισσα Ελισάβετ.

Δύο λεπτά εθνικής σιγής

Αποκαλύφθηκε επίσης πώς η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα ολοκληρωθεί με δύο λεπτά εθνικής σιγής ως έναν «ίστατο φόρο τιμής σε μια εξαιρετική βασιλεία» προτού κηδευτεί δίπλα στον εκλιπόντα σύζυγό της.

Ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας θα πραγματοποιήσουν 15λεπτη αγρυπνία στο φέρετρό της το βράδυ της Παρασκευής (21:30 ώρα Ελλάδος) πριν από την κρατική κηδεία τη Δευτέρα (13:00 ώρα Ελλάδος), η οποία θα ολοκληρωθεί με δίλεπτη εθνική σιγή.

Ο Κάρολος Γ' και η Βασιλική Οικογένεια δήλωσαν ότι «θέλουν να στείλουν την ειλικρινή τους ευγνωμοσύνη για τα συλλυπητήρια μηνύματα που έλαβαν από όλο τον κόσμο», προσθέτοντας ότι «έχουν συγκινηθεί βαθιά από την παγκόσμια ανταπόκριση και στοργή που εκδηλώνεται για τη βασίλισσα καθώς ο κόσμος τους ενώνει. θρηνώντας την απώλεια της Αυτού Μεγαλειότητας».

Ήρωες της καθημερινότητας μεταξύ των προσκεκλημένων

Διακόσιοι ήρωες της καθημερινότητας - συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) - που διέπρεψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εθελοντών που αναγνωρίστηκαν στη λίστα των τιμών των γενεθλίων της Βασίλισσας τον Ιούνιο - θα βρίσκονται ανάμεσα στους 2.000 προσκεκλημένους που θα συγκεντρωθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για το τελευταίο αντίο στην βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα.

Οι πιο γενναίοι στρατιωτικοί ήρωες της Βρετανίας, που τιμήθηκαν με τον Σταυρό της Βικτώριας - το υψηλότερο και διασημότερο βραβείο τιμής που εισήχθη το 1856 από τη Βασίλισσα Βικτώρια κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου- έχουν επίσης κληθεί να παραστούν στη κηδεία.

Οι προαναφερθέντες θα γίνουν ένα με βασιλικούς, πολιτικούς και παγκόσμιους ηγέτες στην ιστορική εκκλησία στις 11 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).

«Βλάσφημη» και «ανήθικη» χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα τη στάση της Βρετανίας, καθώς δεν προσκλήθηκε κανένας Ρώσος αξιωματούχος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα δύο κοσμήματα που θα ταφεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ διέθετε μία από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο, αλλά θα ταφεί με μόλις δύο κοσμήματα, σύμφωνα με μια βασιλική εμπειρογνώμονα.

Η Λίζα Λέβινσον, επικεφαλής επικοινωνίας του Natural Diamond Council, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Metro πως θα ήταν «απίθανο» η «ταπεινή» βασίλισσα να ταφεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή «χρυσή ουαλική βέρα και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

«Η κηδεία θα ενώσει ανθρώπους»

Η κρατική κηδεία της βασίλισσας θα «ενώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και θα έχει απήχηση με ανθρώπους όλων των θρησκειών», σύμφωνα με τον κόμη στρατάρχη, δούκα του Νόρφολκ, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την ιστορική ημέρα που θα δει την Αυτού Μεγαλειότητα να θάβεται δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο και τους γονείς της στο Γουίντσορ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Δούκας του Νόρφολκ δήλωσε χθες ότι είναι ταυτόχρονα «ταπεινό και τρομακτικό» να έχουμε την «τιμή και τη μεγάλη ευθύνη» να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που θα παρακολουθήσουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών υπενθυμίζουν τη δύναμη του Συντάγματός μας, ενός συστήματος διακυβέρνησης, το οποίο από πολλές απόψεις ζηλεύει ο κόσμος», είπε.

Ο Δούκας, παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για την κηδεία, αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς, η βασιλική πριγκίπισσα, ο δούκας του Γιορκ και ο κόμης του Γουέσεξ θα κάνουν 15λεπτη αγρυπνία γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας που θα βρίσκεται στην αρχαία αίθουσα του Γουέστμινστερ στις 19.30 την Παρασκευή.

Τα αδέρφια έκαναν το ίδιο πράγμα στο Εδιμβούργο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια τελετή γνωστή ως «Αγρυπνία των Πριγκίπων». Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν επίσης μια ανάλυση λεπτό προς λεπτό της κρατικής κηδείας - την πρώτη που φιλοξένησε η Βρετανία μετά τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. 

Το πρόγραμμα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Το πρόγραμμα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ θα ξεκινήσει στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 ώρα Λονδίνου.

Εκπρόσωπος των βασιλικών ανακτόρων έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για τις πολλαπλές τελετές που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα ενώ όλο το τελετουργικό θα διαρκέσει 13 ώρες.

Το λαϊκό προσκύνημα θα τελειώσει στις 08:30 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας και έπειτα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Οι πόρτες του Αββαείου του Γουέστμινστερ θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί, καθώς ο ναός θα υποδέχεται κόσμο τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η τελετή της κηδείας, στις 13:00.

Στις 12:35 η Αυτής Μεγαλειότητα θα μεταφερθεί με την ίδια άμαξα που μετέφερε τη μητέρα και τον πατέρα της στην τελευταία τους κατοικία, φτάνοντας στις 12:52.

Η κηδεία ξεκινά στις 13:00.

Οι ήχοι του ύμνου «The Last Post» θα σαλπίσουν στις 13:55, καθώς η τελετή φτάνει στο τέλος της, ακολουθούμενη από εθνική σιγή δύο λεπτών.

Στις 14:15, τα παιδιά της βασίλισσας και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρό της στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, όταν φύγει από το Αββαείο του Γουέστμινστερ, προτού η Αυτή Μεγαλειότης μεταφερθεί στο Ουίνδσορ για να αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο.

Η νεκροφόρα της Αυτού Μεγαλειότητας θα φτάσει στο Long Walk στις 17:15, όπου το κοινό θα μπορεί να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα.

Η πομπή, που θα είναι ήδη σχηματισμένη, θα ακολουθήσει τη νεκροφόρα στον χώρο του κάστρου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τελετή, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, η οποία θα ξεκινήσεις στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Περίπου 800 άτομα θα την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

Ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του στις 21:30, στην τελετή της ταφής της βασίλισσας, που θα τελεστεί ιδιωτικά μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογενείας.

Στο τέλος της λειτουργίας, ένας αυλητής θα παίξει ένα μοιρολόγι, καθώς το φέρετρο θα χαμηλώνει στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, όπου η βασίλισσα θα ταφεί με τον σύζυγό της, τους αγαπημένους της γονείς και την αδερφή της Μάργκαρετ.

Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αναμένεται να συντονιστούν στο BBC και στο ITV για να παρακολουθήσουν τη κηδεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ