Ρωσία: Ένας ακόμα μυστηριώδης θάνατος στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας - Έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στη θάλασσα

Ρωσία: Ένας ακόμα μυστηριώδης θάνατος στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας - Έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στη θάλασσα

Ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίαςάφησε την τελευταία του πνοή, αφού έπεσε στη θάλασσα από ταχύπλοο σκάφος το Σαββατοκύριακο, αποτελώντας το τελευταίο στέλεχος της ρωσικής εξουσίας που έχει πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιβάν Πετσόριν, 39 ετών, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής (ERDC), έπλεε στα ανοικτά των ακτών της νήσου Ρούσκι στη Θάλασσα της Ιαπωνίας το Σάββατο, όταν έπεσε στη θάλασσα από το ταχύπλοο σκάφος.

Η σορός του ανασύρθηκε από το νερό τη Δευτέρα μετά από εκτεταμένες έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Πετσόριν είχε συμμετάσχει στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο φιλοξένησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βαλδιβοστόκ.

«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τους φίλους και τους συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», ανέφερε η ERDC σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Πετσόριν έρχεται οκτώ μήνες, μετά τον θάνατο του πρώην αφεντικού του, Ιγκόρ Νοσόφ, από εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως γράφτηκε, σε ηλικία 43 ετών.

Από τις αρχές του έτους έχει σημειωθεί μια σειρά θανάτων που αφορούν κορυφαίους επιχειρηματίες με δεσμούς με το Κρεμλίνο και κάθε ένας από αυτούς τους θανάτους έχει χαρακτηριστεί είτε ως αυτοκτονία είτε ως δυστύχημα, ανέφερε η Daily Mail.


Οι μυστηριώδεις θάνατοι

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, σκοτώθηκε σε μια ύποπτη πτώση από ένα παράθυρο στο ίδιο νοσοκομείο της Μόσχας, όπου ο Πούτιν θα ερχόταν αργότερα την ίδια ημέρα για να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον πρώην σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η Lukoil δήλωσε ότι ο Μαγκάνοφ απεβίωσε μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Τον Ιούλιο ο Γιούρι Βορόνοφ, 61 ετών, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας μεταφορών Astra Shipping, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς στην πισίνα του σε προάστιο της Αγίας Πετρούπολης.

Τον Απρίλιο, ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, Vladislav Avayev, 51 ετών, βρέθηκε πυροβολημένος, μαζί με τη σύζυγό του και την 13χρονη κόρη τους, ύστερα από υποψία δολοφονίας-αυτοκτονίας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι πράξεις βίας πιθανόν να πραγματοποιήθηκαν από τον επιχειρηματία σε έξαλλη κατάσταση ζήλιας επειδή υποπτευόταν ότι η 47χρονη σύζυγός του ήταν έγκυος από τον προσωπικό του σοφέρ, ανέφερε ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος kp.ru, επικαλούμενος πηγή των διωκτικών αρχών.

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, ένα παρόμοιο φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ισπανία, όπου η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα του Σεργκέι Πρωτοσένια, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novatek - μιας εταιρείας με δεσμούς με το Κρεμλίνο - της συζύγου του και της έφηβης κόρης τους.

Υποστηρίχθηκε τότε ότι ο 55χρονος Protosenya δολοφόνησε την οικογένειά του με τσεκούρι προτού κρεμαστεί.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ο Leonid Shulman και ο Alexander Tyulakov, δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom, της πλειοψηφικής κρατικής ενεργειακής εταιρείας της Ρωσίας, φέρονται να έδωσαν τέλος στη ζωή τους και να άφησαν σημειώματα αυτοκτονίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ