Ουκρανία: Απελευθέρωση για δεκάδες πόλεις στον Νότο, «καταρρακωμένο» το ρωσικό μέτωπο

Ουκρανία: Απελευθέρωση για δεκάδες πόλεις στον Νότο, «καταρρακωμένο» το ρωσικό μέτωπο

Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει προς τη θάλασσα, την ώρα που οι Ρώσοι φαίνεται να χάνουν τη μάχη στον Νότο και να υποχωρούν κάτω από τον ποταμό Ντνίπρο. Μάλιστα, σημειώνεται ώθηση και στη Χερσώνα, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η προσάρτησή της στη Ρωσία


Με έπεα πτερόεντα, μόλις λίγες μέρες αφού την έδωσε, μοιάζει η υπόσχεση του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Χερσώνα, που η Ρωσία προσήρτησε μαζί με άλλες τρεις περιοχές, το Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ και τη Ζαπορίζια, απόφαση η οποία επικυρώθηκε την Τρίτη, θα ανήκει στη Μόσχα «για πάντα».

Ειδικά στη Χερσώνα, αλλά και στον υπόλοιπο Νότο της Ουκρανίας, φαίνεται ότι υπάρχει ώθηση του ουκρανικού στρατού. Μάλιστα, αυτό απορρέει χαρτών που δημοσίευσε το Μέσο Ενημέρωσης Rybar, από τη Ρωσία.

 

Όλες οι πληροφορήσεις συνηγορούν ότι όποιος έλεγχος στη Ρωσία σε εκείνη την περιοχή της Ουκρανίας πνέει τα λοίσθια. Σε αυτό συμφωνούν πληροφοριοδότες και από τις δύο πλευρές.

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να απελευθέρωσε πόλεις που ο αριθμός τους είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με την ώρα που πέρασε μέχρι να το κάνει.

Η ανακοίνωση του Κιέβου, ότι «προελαύνει ο στρατός προς τη θάλασσα», διανθίζεται από βίντεο μέσα από την πόλη Νταβίντιφ Μπριντ, την οποία παίρνουν οι Ουκρανοί στον έλεγχό τους, όπως και μικρότερους οικισμούς.

Σε ό,τι αφορά τις ρωσικές δυνάμεις, φιλορώσοι ρέκτες των μπλογκ ανέφεραν ότι η υποχώρησή τους ήταν της τάξης των 10 μιλίων κάτω από τον ποταμό Ντνίπρο, ενώ αναφέρθηκε πως το βόρειο άκρο στη δυτική πλευρά του ποταμού ανακτήθηκε από τους Ουκρανούς.

Ήταν τέτοια η υποχώρηση που μπορεί να αναγνωστεί και μέσα από το κράμα δυσπιστίας και ελπίδας του Ίλια Πονομαρένκο, δημοσιογράφου της «Kyiv Independent», που έγραψε στο twitter: «Θεέ μου, το ρωσικό μέτωπο προφανώς καταρρέει στο νότο».

Οι χάρτες που δημοσιεύθηκαν, πάντως, δείχνουν μετακίνηση άνω των 30 μιλίων, ενώ η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας φέρεται ως εξαιρετικά δυσάρεστη, μια και οι περιοχές που αναφέρθηκαν την Τρίτη, σε σχέση με εκείνες που ονοματίστηκαν τη Δευτέρα, ήταν λιγότερες.

xartis

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ