Ουκρανία: Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Αποχωρούν από τη Χερσώνα τα ρωσικά στρατεύματα

Η υποχώρηση σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν εξ ολοκλήρου από την περιοχή στη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο

Ο ρωσικός στρατός έλαβε εντολή να αποσυρθεί από την Χερσώνα της Ουκρανίας, τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Ο διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να διατηρηθούν οι προμήθειες στην πόλη.

 

 

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν, πολλοί από τους οποίους σε μονάδες που υπέστησαν βαριές απώλειες σε έμψυχο και στρατιωτικό υλικό.

Πληροφορίες από την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν γέφυρες στο οδικό δίκτυο των κατεχόμενων περιοχών, για να εμποδίσουν την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων. Άλλες πληροφορίες ήθελαν μονάδες του ρωσικού στρατού στην περιοχή να έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες, που σχεδόν τις αποδιοργάνωσαν.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ώρες από την είδηση για τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του διορισμένου αναπληρωτή διοικητή της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ. Μόλις πριν από έξι ημέρες έλεγε ότι είναι «αρκετά πιθανό» ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα διέσχιζαν τον ποταμό, δηλαδή θα υποχωρούσαν.

Πλήγμα για τον Πούτιν

Η νίκη στην περιοχή της Χερσσώνας ήτανν και παραμένει για την Ουκρανία ένας από τους μεγάλους στόχους της Ουκρανίας κατά τη αντεπίθεση που εξαπέλυσε από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν η φθινοπωρινή λάσπη και ο χειμώνας δυσκολέψουν τις επιχειρήσεις. Αλλά, περισσότερο ίσως, είναι και ένα πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, που πριν από λίγες εβδομάδες είχε ανακοινώσει σε μια φιέστα την προσάρτηση της επαρχίας της Χερσώνας στη Ρωσία, έπειτα από δημοψηφίσματα που καταδίκασε η διεθνής κοινότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS