Ουκρανία: Η Μόσχα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη «στρατιωτική επιχείρησή» της

Ουκρανία: Η Μόσχα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη «στρατιωτική επιχείρησή» της

Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Ζάιτζεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ζάιτσεφ είπε σε δημοσιογράφους ότι η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία - ένα σενάριο που συζητούν ανοιχτά το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι της Δύσης - δεν μπορεί να εφαρμοστεί για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε στις 14 Απριλίου πως, με δεδομένες τις ήττες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, «κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος».

Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ανέφερε επίσης πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, ένα Su-25 και ένα MiG-29, στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ.

Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί αυτοί από ανεξάρτητη πηγή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS