Ουκρανία: Μετά το Ιζιούμ η προεδρία της ΕΕ ζητά να συσταθεί διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Ουκρανία: Μετά το Ιζιούμ η προεδρία της ΕΕ ζητά να συσταθεί διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Απαραίτητη είναι η σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, μετά τον εντοπισμό νέων μαζικών τάφων στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στον 21ο αιώνα, τέτοιες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού είναι αδιανόητες και αποτρόπαιες», δήλωσε ο Γιαν Λιπάφσκι, υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Υποστηρίζουμε την τιμωρία όλων των εγκληματιών πολέμου... Ζητώ την ταχεία σύσταση ενός ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που θα διώκει το έγκλημα της επίθεσης», συνέχισε.

Η έκκληση ακολουθεί την ανακάλυψη περίπου 450 τάφων έξω από την πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη Ιζιούμ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου της Ουκρανίας.

Ορισμένες από τις σορούς έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι αρχές έχουν αποκαλύψει αρκετά κτίρια που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως θάλαμοι βασανιστηρίων από Ρώσους στρατιώτες και πράκτορες της FSB.

«Περισσότεροι από 10 θάλαμοι βασανιστηρίων έχουν ήδη βρεθεί σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις που απελευθερώθηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου», δήλωσε χθες το βράδυ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιγράφοντας την ανακάλυψη ηλεκτρικών εργαλείων για βασανιστήρια.

«Αυτά τα έκαναν οι Ναζί. Αυτό κάνουν οι τώρα ρωσόφιλοι. Και θα λογοδοτήσουν με τον ίδιο τρόπο - τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στις αίθουσες των δικαστηρίων», υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS