Ουκρανία: Οργή Μόσχας για Ερντογάν, μετά την απελευθέρωση μαχητών του τάγματος του Αζόφ από την Τουρκία

Ουκρανία: Οργή Μόσχας για Ερντογάν, μετά την απελευθέρωση μαχητών του τάγματος του Αζόφ από την Τουρκία

Οι μάχες γύρω από το Μπαχμούτ είναι σφοδρές. Ουκρανοί στρατιώτες κινούνται προς τις θέσεις των Ρώσων, που προσπαθούν εδώ και μήνες να καταλάβουν την πόλη.

Την ίδια ώρα στο Λβίβ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδεχόταν συγκινημένος τους Ουκρανούς στρατιώτες, που επί εβδομάδες μάχονταν στο Αζοφστάλ και πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις. «Επέζησαν της ρωσικής αιχμαλωσίας, πέρασαν πάνω από 300 ημέρες στην Τουρκία, ήρθε η ώρα να πάνε σπίτι τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Ουκρανοί μαχητές του Αζοφστάλ επέστρεψαν από την Τουρκία, μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη και τις συνομιλίες που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Βέβαια, η κίνηση αυτή δυσαρέστησε την Μόσχα που κατηγόρησε Άγκυρα και Κίεβο πως παραβίασαν την συμφωνία που είχαν μεταξύ τους, δηλαδή οι αιχμάλωτοι από το Αζοφστάλ να μείνουν στην Τουρκία μέχρι το τέλος του πολέμου.

«Η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ, δείχνει έτσι την αλληλεγγύη της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά αυτή η παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών δεν κολακεύει κανέναν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στείλει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία. Κάτι που απαγορεύει συμφωνία που έχουν υπογράψει περισσότερες από εκατό χώρες. «Η Βρετανία έχει υπογράψει μια σύμβαση που απαγορεύει την παραγωγή ή τη χρήση πυρομαχικών διασποράς και αποθαρρύνει τη χρήση τους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Η Πολωνία υπό τον φόβο πως η παρουσία της Βάγκνερ στην γειτονική Λευκορωσία θα αυξήσει την πίεση στα σύνορα, ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην μεθόριο με 1.000 περισσότερους στρατιώτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ