Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε στρατιώτες από τη Συρία και την Τσετσενία φαίνεται πως στρέφεται ο Πούτιν για την κατάληψη του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε στρατιώτες από τη Συρία και την Τσετσενία φαίνεται πως στρέφεται ο Πούτιν για την κατάληψη του Κιέβου

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι τουλάχιστον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες.


Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Πούτιν να μην μπορέσει να καταλάβει το Κίεβο, υποστηρίζουν δυτικοί αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι ο απελπισμένος Ρώσος πρόεδρος επιχειρεί να στρατολογήσει μισθοφόρους από τη Συρία και την Τσετσενία για να καλύψει το κενό που άφησαν οι περίπου 7.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες των δυτικών αξιωματούχων φαίνεται πως υποδηλώνουν ότι τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν δυσκολευτεί πολύ, εξαιτίας της σκληρής ουκρανικής αντίστασης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι, τουλάχιστον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες, ενώ άλλοι 14.000 έως 21.000 έχουν τραυματιστεί.

Ο απολογισμός αυτός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 των 150.000 ανδρών που συγκέντρωσε ο Πούτιν στα σύνορα της Ουκρανίας, πριν ξεκινήσει η εισβολή.

Όπως αναφέρουν δυτικοί αξιωματούχοι, οι θάνατοι τεσσάρων Ρώσων ανώτερων στρατηγών, αποτελούν ένδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για το Κρεμλίνο, καθώς ο ρόλος τους ήταν να επιβλέπουν από κοντά τα στρατεύματα.

«Έχουν βαλτώσει τα πράγματα για τους Ρώσους γύρω από το Κίεβο. Χωρίς αμφιβολία σημειώνονται μικρά κέρδη σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά η ουκρανική αντίσταση είναι σκληρή», υπογράμμισαν.

Οι επιχειρησιακές στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και γι’ αυτό οι Ρώσοι έχουν δυσκολευτεί τόσο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη έγκυρες πηγές, η Ρωσία επιδιώκει να στρατολογήσει «πρόσθετες δυνάμεις», μισθοφόρους δηλαδή από τη Συρία και την Τσετσενία, γεγονός που δείχνειμε τον καλύτερο τρόπο ότι αρκετά πολεμικά της σχέδια έχουν αποτύχει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS