Ουκρανός ΥΠΕΞ προς ΕΕ: Αν δεχτείτε τον όρο του Πούτιν με το ρούβλι, θα είναι σαν να τον βοηθάτε να σκοτώσει Ουκρανούς

Ουκρανός ΥΠΕΞ προς ΕΕ: Αν δεχτείτε τον όρο του Πούτιν με το ρούβλι, θα είναι σαν να τον βοηθάτε να σκοτώσει Ουκρανούς

«Προτρέπω τις χώρες που αφορά αυτό το αίτημα να πάρουν μια σοφή και υπεύθυνη απόφαση» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.


Αν κάποια χώρα της Ευρώπης αποδεχτεί το αίτημα του Πούτιν να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα είναι σαν να βοηθάει στην εξόντωση του ουκρανικού λαού, είπε σήμερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter: «Εάν οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ αποδεχτεί τις εξευτελιστικές απαιτήσεις του Πούτιν για πληρωμή του αερίου και του πετρελαίου σε ρούβλια, θα είναι σαν να βοηθάει την Ουκρανία με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς. Προτρέπω τις χώρες που αφορά αυτό το αίτημα να πάρουν μια σοφή και υπεύθυνη απόφαση».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συζητήσουν το αίτημα της Ρωσίας ότι οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως είπε εχθές ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Αυτό μπορεί να συζητηθεί», είπε η πηγή αυτή. Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες ενδέχεται επίσης να εξετάσουν αν το αίτημα της Μόσχας θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έδωσε μία εβδομάδα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να επεξεργαστούν το νέο σύστημα σε ρούβλια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ