Ζελένσκι-Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν, εν μέσω εκεχειρίας, την αγορά και νοσοκομείο παιδιών στη Μαριούπολη

Ζελένσκι-Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν, εν μέσω εκεχειρίας, την αγορά και νοσοκομείο παιδιών στη Μαριούπολη

Άγνωστο εάν υπάρχουν θύματα

Nέους βομβαρδισμούς και «θηριωδίες» από τον Ρωσικό στρατό καταγγέλει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, κατά την 14η ημέρα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει ο Ζελένσκι αλλά και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα, ωστόσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για κτηνωδία, μιλώντας για ανθρώπους παγιδευμένους στα συντρίμμια του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε:«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά».

Νωρίτερα, οι τοπικές Αρχές της Μαριούπολης ανέφεραν επίσης βομβαρδισμό σε νοσοκομείο παίδων της περιοχής, το οποίο «καταστράφηκε ολοσχερώς».

Βίντεο που φέρεται να απεικονίζει το βομβαρδισμένο νοσοκομείο:

 

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε. 

Σύμφωνα με το SkyNews, δεν έγινε αμέσως σαφές εάν υπήρξαν θύματα.

Η Ουκρανία καταγγέλει παρεμποδισμό των επιχειρήσεων εκκένωσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ, η εκκένωση των περιοχών της Ουκρανίας είναι σε εξέλιξη, αλλά έχουν σημειωθεί εμπόδια.

Ουκρανία και Ρωσία έχουν συμφωνήσει σε μία 12ωρη κατάπαυση του πυρός σε έξι πόλεις της Ουκρανίας σήμερα, Τετάρτη, για να δοθεί η ευκαιρία στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει με ασφάλεια τις περιοχές των συγκρούσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι και Αρχές της Ουκρανίας, η διαδικασία της απομάκρυνσης των πολιτών δεν έχει πάει βάσει σχεδίου σε όλα σημεία.

YN 2022 03 09 19.30.23

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία κρατάει 400.000 «ομήρους» στη Μαριούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, σήμερα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρατάει 400.000 πολίτες «ομήρους» στη Μαριούπολη, λόγω των συνεχών βομβαρδισμών της πόλης-λιμάνι στα νότια της χώρας παρά τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων.

«Περίπου 3.000 νεογέννητα στερούνται φαρμάκων και τροφίμων», έγραψε στο Twitter. ,«Η Ρωσία εξακολουθεί να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί αδιακρίτως συνεχίζονται» προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους σε αυτό που αποκαλεί ως «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία ενώ από τη μεριά του, ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι δεν έχει πολλές προσδοκίες για τις συνομιλίες με τον ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ακόμη, ο Ντμίτρο Κουλέμπα επιβεβαίωσε πως θα παρακαθίσει στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη, στην Τουρκία και κάλεσε τον Λαβρόφ να τις προσεγγίσει με «καλή πίστη, όχι από μια προπαγανδιστική προοπτική».

«Αλλά θα πω ειλικρινά πως οι προσδοκίες μου για τις συνομιλίες είναι χαμηλές», ανέφερε ο Κουλέμπα σε δήλωση μέσω βίντεο. «Ενδιαφερόμαστε για μία κατάπαυση του πυρός, να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας και το τρίτο σημείο είναι να επιλύσουμε όλα τα ανθρωπιστικά θέματα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ