Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς πολίτες - "Προσοχή για τρομοκρατικές επιθέσεις, να είστε σε επαγρύπνηση"

Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς πολίτες - "Προσοχή για τρομοκρατικές επιθέσεις, να είστε σε επαγρύπνηση"

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε «παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας» για όλους τους πολίτες του στο εξωτερικό, αναφέροντας την πιθανότητα επιθέσεων και τους συνιστά να είναι προσεκτικοί με κάθε συμβάν έντασης και βίας που μπορεί να τους αφορά.

Η σύσταση έρχεται μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ. Η οδηγία αφορά όλες τις χώρες του κόσμου.

Η παγκόσμια οδηγία από ΗΠΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει: «Λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορα σημεία σε όλο τον κόσμο και της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στα σημεία όπου συγκεντρώνονται τουρίστες και καλούνται να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των αμερικανικών αρχών στα κοινωνικά δίκτυα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει για κάθε χώρα του κόσμου χωριστές οδηγίες ενώ τις κατατάσσει σε τέσσερα επίπεδα. Η Ελλάδα είναι στο επίπεδο 1, το χαμηλότερο, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί καλούνται να τηρούν τα συνήθη μέτρα προστασίας («normal precautions»).

Συνεδριάζουν οι υπουργοί της ΕΕ

Την ίδια ώρα, απειλές για την ασφάλεια στην Ευρώπη, οι οποίες σχετίζονται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, έχουν σημάνει συναγερμό στη Γηραιά Ήπειρο.

Μια σειρά από χτυπήματα και απειλές τις τελευταίες ημέρες έχουν οδηγήσει Αρχές και κυβερνήσεις σε επαγρύπνηση, ενώ η απειλή ενός νέου προσφυγικού κύματος προκαλεί επιπλέον δυσφορία στις Βρυξέλλες.

Σήμερα μόνο, τρία σχολεία εκκενώθηκαν στο Βέλγιο μετά από προειδοποίηση για βόμβα, ενώ στη Γαλλία για ακόμη μια φορά οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση αεροδρομίων, ύστερα από ανάλογη απειλή.

«Οι επιπτώσεις της κατάστασης στη Μέση Ανατολή για την εσωτερική μας ασφάλεια είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα αυτή τη στιγμή. Τόσο όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όσο και ως προς το τι βλέπουμε να συμβαίνει εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο για την προετοιμασία της συνόδου των υπουργών Μετανάστευσης της ΕΕ που θα λάβει χώρα σήμερα.

Αντικείμενο της συνόδου είναι οι τρόποι ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα κράτη-μέλη και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ