Πέθανε ο Larry King - Eίχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό

Πέθανε ο Larry King - Eίχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό

Θρήνος στις ΗΠΑ για το θάνατο του Larry King, του θρύλου των talk show. Η ανακοίνωση πως ο Larry King έφυγε από τη ζωή έγινε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, με ανακοίνωση από την εταιρεία του, Ora Media. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, στο Λος Άντζελες, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

O Κινγκ έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μετρώντας σημαντικές επιτυχίες, βραβεία και αναγνώριση.

Παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η Ora Media εκφράζει τα συλλυπητήριά της» στα παιδιά και όλη την οικογένειά του.

Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του, ωστόσο είχε γίνει γνωστό πως νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Πήρε πάνω από 50.000 συνεντεύξεις

Ο διάσημος παρουσιαστής έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Μοχάμεντ Άλι των συνεντεύξεων» καθώς πραγματοποίησε πάνω από 50.000 συνεντεύξεις υψηλού προφίλ με προέδρους, παγκόσμιους ηγέτες, αστέρες του Χόλιγουντ και αθλητικούς αστέρες κατά την διάρκεια της καριέρας του, που διήρκησε πάνω από έξι δεκαετίες.

Η αναμφισβήτητη φωνή του ήταν πανταχού παρούσα σε εκατομμύρια σαλόνια σε όλο τον κόσμο, που συντονίζονταν για να παρακολουθήσουν την βραδινή εκπομπή του στο CNN, «Larry King Live».

Με το χαλαρό στυλ του στις συνεντεύξεις, έβαλε απέναντί του κάθε Αμερικανό πρόεδρο και Πρώτη Κυρία από τον Ρίτσαρντ Νίξον. Η ικανότητά του να, όπως είχε πει ο Φρανκ Σινάτρα, «εξαφανίζει την κάμερα», του έδωσε την ευκαιρία να πάρει συνεντεύξεις από τις πιο λαμπερές και επιδραστικές προσωπικότητες του κόσμου. Μεταξύ άλλων οι : Δαλάι Λάμα, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ενεανόρ Ρούσβελτ, Μπιλ Γκέιτς, Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και την Μάργκαρερ Θάτσερ και τους Μάρλον Μπράντο, Μικ Τζάγκερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Lady Gaga, Μπέτι Ντέιβις, Αλ Πατσίνο, Μόνικα Λεβίνσκι, Όντρεϊ Χέπμπουρν, Μπομπ Χόουπ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Μπόμπι Κένεντι, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Μάικλ Τζάκσον, Μάρθα Στιούαρτ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Όπρα Γουίνφρεϊ.

Παντρεμένος 8 φορές, ο Λάρι Κινγκ αφήνει πίσω του δύο παιδιά και την τελευταία σύζυγό του, Σαν Σάουθγουιτς. Ο θάνατός του υπογραμμίζει το αξιοθαύμαστο ταξίδι ζωής από ένα αγόρι του Μπρούκλιν στον «βασιλιά του μικροφώνου.

Τα παιδικά του χρόνια

Ο Λάρι Κινγκ γεννημένος με το όνομα Λόρενς Χ. Ζέιγκερ στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ήταν ο γιος Ορθόδοξων Εβραίων γονέων που μετανάστευσαν από την Ρωσία. Η μητέρα του ήταν εργαζόμενη σε εταιρεία ενδυμάτων και ο πατέρας του είχε ένα εστιατόριο.

YN 2021 01 23 20.47.06

Ο Λάρι Κινγκ με τον Δαλάι Λάμα


Οι γονείς του είχαν προσευχηθεί για ένα δεύτερο παιδί και η γέννηση του Λάρι Κινγκ ήρθε ως ευλογία σε αυτούς καθώς είχαν χάσει το πρώτο τους παιδί έναν χρόνο νωρίτερα από σκωληκοειδίτιδα. Η παιδική του ηλικία ήταν χαρούμενη και ξέγνοιαστη, με λατρεία για τους Brooklyn Dodgers και όνειρο να γίνει μια μέρα αθλητικός ρεπόρτερ της αγαπημένης το ομάδας. «Όταν ήμουν 5 ετών, ξάπλωνα στο κρεβάτι μου, κοίταζα το ραδιόφωνο και ήθελα να είμαι στο ραδιόφωνο» έχει δηλώσει στην βιογραφία του. «Δεν ξέρω γιατί με μάγευε τόσο».

Ο θάνατος του πατέρα του, άλλαξε την ζωή του

Η ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Λάρι Κινγκ διακόπηκε απότομα στα 9 του χρόνια, όταν ο πατέρας του, μόλις 43 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή. «Ο πατέρας μου ήταν η καθοδηγητική δύναμη στη ζωή μου», είπε ο Κινγκ. «Πήρα τον θάνατό του πολύ άσχημα γιατί πίστευα ότι με άφησε. Ο πατέρας μου ήταν η ζωή μου».

Ο τραγικός θάνατος του πατέρα του οδήγησε σε οικονομικές δυσκολίες τον ίδιο, την χήρα μητέρα του και τον μικρότερο αδερφό του Μάρτιν. Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μπενσονχάρστ και να ζήσε με προγράμματα της πρόνοιας, που έκαναν χρήση της ταπεινωτικής πρακτικής των επισκέψεων ρουτίνας από κυβερνητικούς υπαλλήλους για να επιθεωρήσουν και να διασφαλίσουν ότι η οικογένεια ζούσε με τα μέσα της. Μάλιστα, απαγορευόταν αυστηρά το κρέας πρώτης ποιότητας.

«Παρόλο που είμαι ένας άνθρωπος που συγχωρεί, αν υπάρχει Θεός, θα δυσκολευόμουν πολύ να Τον συγχωρέσω» είχε δηλώσει ο Λάρι Κινγκ. Παρά την αυστηρή ορθόδοξη ανατροφή του, δεν εφάρμοσε. «Είμαι πολύ Εβραίος κοινωνικά. Λατρεύω το εβραϊκό χιούμορ. Λατρεύω το εβραϊκό φαγητό. Μου αρέσει που είμαι Εβραίος, αλλά δεν είμαι θρησκόληπτος».

Ο Λάρι Κινγκ μπήκε στο εργατικό δυναμικό μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο για να βοηθήσει στην σίτιση της οικογένειάς του. Οι βαθμοί του δεν ήταν αρκετά καλοί για να περάσει στο πανεπιστήμιο, οπότε ανέλαβε μια σειρά από περίεργες δουλειές από οδηγός φορτηγού UPS μέχρι και παραγωγός γάλακτος.

Η λατρεία του για το ραδιόφωνο

Δούλευε στην αίθουσα αλληλογραφίας μιας εταιρείας εμπορευμάτων στο κέντρο του Μανχάταν που τύγχανε να μοιράζεται το ίδιο κτίριο με τον ραδιοφωνικό σταθμό CBS-WOR. «Σχεδόν 5 ή 6 φορές την ημέρα, ανέβαινα με το ασανσέρ στον 22ο όροφο και προσποιούμουν ότι ήμουν εκφωνητής» έγραψε στην βιογραφία του. «Και κάποιες φορές όταν βρισκόμουν μέσα στο ασανσέρ, έμπαιναν και κάποιοι εκφωνητές. Και τους άκουγα να μιλάνε και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς».

Τελικά, ο 22χρονος Λάρι Κινγκ βρήκε το θάρρος να συστηθεί σε έναν από τους ραδιοφωνικούς εκφωνητές και ζήτησε συμβουλές σταδιοδρομίας για το πώς θα μπορούσε να μπει σε αυτό τον χώρο. Ο εκφωνητής του πρότεινε να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου μια αγορά νέων μέσων προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες για άπειρους ραδιοτηλεοπτικούς παραγωγούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ