Πακιστάν - Επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Πεσαβάρ: 83 οι νεκροί, 57 οι τραυματίες

Πακιστάν - Επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Πεσαβάρ: 83 οι νεκροί, 57 οι τραυματίες

Η έκρηξη βομβιστή-καμικάζι μέσα σε ισλαμικό τέμενος στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Πεσάβαρ,στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι νοσοκομείου στην πόλη.

Ο Μουχάμαντ Άσιμ Χαν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading της Πεσάβαρ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας διακομίστηκαν κι άλλα πτώματα σε αυτό.

Ο κ. Χαν είπε επίσης ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι 57, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ χαρακτήρισε την έκρηξη επίθεση αυτοκτονίας. Οπτικό υλικό από το κυβερνητικό δίκτυο PTV δείχνει αστυνομικούς και κατοίκους να προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια από τον τόπο της έκρηξης και να μεταφέρουν στην πλάτη τους τραυματίες.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ο βομβιστής πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι είχαν παραταχθεί για να προσευχηθούν. Ο υπουργός Άμυνας Καουάτζα Ασίφ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV ότι ο βομβιστής στεκόταν στην πρώτη σειρά των πιστών.

«Πολλοί αστυνομικοί είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν μπορούμε να πούμε πόσοι βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατζί Γκουλάμ Αλί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS