Πάνω από 23.000 νέα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία - Αρνητικό ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στην Ιταλία

Πάνω από 23.000 νέα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία - Αρνητικό ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στην Ιταλία

Άγγιξαν τα 24.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ να ανακοινώνει 23.449 μολύνσεις. Συνολικά τα κρούσματα SARS-CoV-2 στη χώρα φτάνουν τα 1.106.789, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού αυξήθηκε κατά 432, με τους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνούν τους δεκαοκτώ χιλιάδες και να φτάνουν τους 18.034, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το lockdown στη Γερμανία παρατάθηκε έως τις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινώσει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου. Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων καταγράφεται στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν χθες 993 νεκρούς από κορωνοϊό σπάζοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων της 27ης Μαρτίου με 919 θανάτους. Ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Αλλά και στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ θανάτων με 2.900 ανθρώπους να χάνουν τη μάχη μέσα σε ένα 24ωρο. Αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται και σε ό,τι αφορά τα κρούσματα που έχουν ανέλθει πλέον σε 210.000. Την ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με τον δρ Φάουτσι και του ζήτησε να παραμείνει στην ομάδα κρούσης για τον κορωνοϊό.

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από το Ισραήλ όπου σημειώθηκε απίστευτος συνωστισμός σε κηδεία ραβίνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ