Παραιτήθηκε ο Αντριου Κουόμο υπό το βάρος των αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση -Μιλά για δίωξη με πολιτικά κίνητρα

Παραιτήθηκε ο Αντριου Κουόμο υπό το βάρος των αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση -Μιλά για δίωξη με πολιτικά κίνητρα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να παραιτηθεί, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακή κακοποίηση.

Ο Κουόμο υποστήριξε πως η δίωξή του έχει πολιτικά κίνητρα, ωστόσο πρόσθεσε πως θα αποχωρήσει, καθώς δεν θα ήθελε να παραμείνει σε ένα πόστο χωρίς να μπορεί να φανεί χρήσιμος.

«Είμαι Νεοϋορκέζος, γέννημα-θρέμμα. Είμαι ένας μαχητής και το ένστικτό μου είναι να πολεμήσω αυτή την υπόθεση, γιατί πιστεύω πραγματικά πως έχει πολιτικά κίνητρα, πιστεύω ότι είναι άδικη και αναληθής και πιστεύω ότι δαιμονοποιεί τη συμπεριφορά με τρόπο που να μην είναι βιώσιμη για την κοινωνία», είπε.

Καταπέλτης η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με τη Λετίσια Τζέιμς, την εισαγγελέα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κουόμο «παραβίασε σειρά ομοσπονδιακών και πολιτειακών νομοθεσιών».

Πρόκειται για την έρευνα που κατέληξε στα συμπεράσματα αυτά έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών σε βάρος του Κουόμο τον περασμένο Μάρτιο.

Την Παρασκευή, μία γυναίκα, η οποία κατηγόρησε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, ότι τη θώπευσε στην επίσημη κατοικία του στο Όλμπανι, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. Η μήνυση κατατέθηκε στο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Όλμπανι, όπως έγραψε η «New York Post».

Τουλάχιστον 11 περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης
Συγκεκριμένα, ο Άντριου Κουόμο φέρεται να παρενόχλησε τουλάχιστον 11 γυναίκες και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βάρος εργαζόμενου στο γραφείο του, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τις πράξεις του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Στην αναφορά των 165 σελίδων, που περιλαμβάνει μαρτυρίες 179 πολιτών που σχετίζονται με την υπόθεση και την εξέταση χιλιάδων αρχείων, σημειώνεται επίσης πως στο γραφείο του Άντριου Κουόμο επικρατούσε φόβος και τρομοκρατία και πως αυτό αποτελούσε εχθρικό εργασιακό περιβάλλον για αρκετούς εργαζόμενους.

«Τοξικό εργασιακό περιβάλλον» καταλογίζουν στον Άντριου Κουόμο
Η εισαγγελέας Τζέιμς έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για «μια βαθιά ανησυχητική, αλλά ξεκάθαρη εικόνα», ενώ χαρακτήρισε το εργασιακό περιβάλλον στο γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης «τοξικό».


«Δεν παρενόχλησα κανέναν, ποτέ δεν προσέβαλα κανέναν, ποτέ δεν κακοποίησα κανέναν», έλεγε τον περασμένο Μάρτιο ο Άντριου Κουόμο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εκτιμούσε ωστόσο εκείνη την περίοδο πως ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, εφόσον οι κατηγορίες σε βάρος του επιβεβαιωθούν από την έρευνα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ