ΗΠΑ: Παραιτήθηκε το νομικό επιτελείο του Τραμπ μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του στη Γερουσία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε το νομικό επιτελείο του Τραμπ μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του στη Γερουσία

Παραιτήθηκαν και οι πέντε δικηγόροι που αναμενόταν να εκπροσωπήσουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην επικείμενη δίκη του στη Γερουσία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ABC News.Το νομικό επιτελείο υπό τον δικηγόρο Μπατς Μπόουερς από τη Νότια Καρολαία παραιτήθηκε εν μέρει λόγω διαφωνιών για την υπερασπιστική γραμμή του Τραμπ, ανέφεραν οι πηγές αυτές. Οι δικηγόροι σκόπευαν να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα της δίκης αυτής, δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος της χώρας.


Οι διαφωνίες για την στρατηγική αφορούσαν διάφορα θέματα, αλλά ο Τραμπ ήθελε οι δικηγόροι του να υποστηρίξουν ότι έγινε καλπονοθεία στις προεδρικές εκλογές, ενώ εκείνοι και μαζί τους ορισμένοι κορυφαίοι σύμβουλοι του πρώην προέδρου ήθελαν να εστιάσουν στη συνταγματικότητα της δίκης καθεαυτής. Πηγή κοντά στον Τραμπ έκανε λόγο για απόφαση που ελήφθη κοινή συναινέσει. Κι όλα αυτά ενόψει της έναρξης της δίκης στις 8 Φεβρουαρίου στη Γερουσία, που θα εξετάσει άρθρο κατηγορίας, το οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

«Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να κατηγορήσουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από την εξουσία είναι εντελώς αντισυνταγματικές και τόσο επιζήμιες για τη χώρα μας», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ. 47 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να εμποδίζουν να διεξαχθεί η δίκη του Τραμπ, σε μια επίδειξη της ενότητας του κόμματος που ορισμένοι χαρακτήρισαν σαφή ένδειξη ότι ο τέως πρόεδρος δεν θα καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS