Τζιλ Μπάιντεν: Με Ουκρανούς πρόσφυγες θα περάσει τη Γιορτή της Μητέρας - Περιοδεία σε Ρουμανία και Σλοβακία

Τζιλ Μπάιντεν: Με Ουκρανούς πρόσφυγες θα περάσει τη Γιορτή της Μητέρας - Περιοδεία σε Ρουμανία και Σλοβακία

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα Πέμπτη από την Ουάσινγκτον για αιφνιδιαστική περιοδεία στη Ρουμανία και τη Σλοβακία, με στόχο να επισημάνει τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στους Ουκρανούς πρόσφυγες, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας αυτή την Κυριακή.

Η σύζυγος του αμερικανού προέδρου θα συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες, με εργαζομένους στις αμερικανικές πρεσβείες, με εκτοπισμένους Ουκρανούς γονείς και παιδιά, με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και με δασκάλους στο τετραήμερο ταξίδι της. Η Τζιλ Μπάιντεν, που διδάσκει αγγλικά και συγγραφή σε ένα μικρό κολέγιο στη Βιρτζίνια, θα συναντηθεί επίσης με την πρώτη κυρία της Ρουμανίας, Κάρμεν Γιοχάνις και με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Την Κυριακή, που γιορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας, η Τζιλ Μπάιντεν θα συναντηθεί με Ουκρανές μητέρες και τα παιδιά τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.

Περισσότεροι από 840.000 Ουκρανοί έφυγαν στη Ρουμανία και περίπου 80.000 από αυτούς παραμένουν στη χώρα. Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει μαθήματα γλώσσας για τα παιδιά κάθε Παρασκευή αν και μόνο 2.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί σε ρουμανικά σχολεία.

Στη Σλοβακία έφτασαν περίπου 380.000 Ουκρανοί αλλά οι περισσότεροι έφυγαν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την Τζιλ Μπάιντεν θα συνοδεύουν στο ταξίδι της η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, το μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Κέρτις Ριντ και ο διευθυντής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ίδιου Συμβουλίου, Ντάνιελ Ντικχάους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ