Pfizer - Κορωνοϊός: Υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση ύψους 5,3 δις δολαρία για το χάπι της

Pfizer - Κορωνοϊός: Υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση ύψους 5,3 δις δολαρία για το χάπι της

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία αξίας 5,29 δισεκ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση δέκα εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου του κοροναϊού αρχής γενομένης από φέτος.

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να χορηγηθεί από νωρίς για θεραπεία στο σπίτι βοηθώντας να αποφευχθούν νοσηλείες και θάνατοι από COVID-19.

Η Pfizer ανακοίνωσε προχθές Τρίτη ότι υπέβαλε αίτηση στις ΗΠΑ για αδειοδότηση του σκευάσματος, του Paxlovid, και είπε πως αναμένει να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2022.

«Αυτή η πολλά υποσχόμενη θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει να επισπευσθεί η έξοδος από αυτή την πανδημία προσφέροντας άλλο ένα εργαλείο που σώζει ζωές για τους ανθρώπους που νοσούν με COVID-19», δήλωσε ο Χαβιέ Μπεσέρα, υπουργός Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το φάρμακο μειώνει 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου των ενηλίκων που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν πως το φάρμακο της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό από το χάπι της Merck, το molnupiravir, το οποίο έδειξε τον περασμένο μήνα να μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς COVID-19 με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει επίσης συμβόλαιο ύψους 2,2 δισεκ. δολαρίων για δόσεις του φαρμάκου της Merck.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS