Πικάντικες αποκαλύψεις από την «ερωμένη» του Τζον Κένεντι

Πικάντικες αποκαλύψεις από την «ερωμένη» του Τζον Κένεντι

Λεπτομέρειες για τον παράνομο δεσμό που ισχυρίζεται ότι διατηρούσε με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι , ενώ εκείνος ήταν παντρεμένος, μοιράστηκε μετά από δεκαετίες σιωπής η 83χρονη σήμερα Νταϊάνα ντε Βεγκ (Diana de Vegh). «Λοιπόν, γλυκιά μου, έχεις ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Ξέρεις ότι εγώ είμαι ο Τζακ Κένεντι, αλλά εγώ δεν ξέρω ποια είσαι εσύ..».

Mε αυτήν τη φράση ισχυρίζεται η 83χρονη Νταϊάνα ντε Βεγκ ότι ξεκίνησε ο φλογερός ερωτικός δεσμός της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι, πριν από περίπου 63 χρόνια. Η Ντε Βεγκ, που εργάστηκε έκτοτε ως ψυχοθεραπεύτρια, έγραψε όλη την εμπειρία της, την οποία κράτησε επτασφράγιστο μυστικό επί δεκαετίες, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο (28/30) στην «Air Mail». Είχε σχέση με το δολοφονημένο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ το 1958, όταν εκείνη ήταν 21 ετών στο κολέγιο, και εκείνος ήταν γερουσιαστής με τη διπλάσια ηλικία.

Ο Τζον Κένεντι ήταν παντρεμένος με την Τζάκι από το 1953 μέχρι το θάνατό του, το 1963. Η Ντε Βεγκ, τώρα 83 ετών, είπε ότι ο Κένεντι έλεγε συχνά ότι «είχε κάτι ιδιαίτερο» πάνω της, κάτι που ομολογουμένως τράβηξε την προσοχή του. Η Ντε Βεγκ ανέφερε ότι χρειάστηκαν «χρόνια για να συνέλθει» από το ειδύλλιο με τον ισχυρό πολιτικό άνδρα - «σχεδόν τόσα χρόνια» όσα της πήρε για να μιλήσει ανοιχτά για την ιστορία της.

Aντάλλαξαν βλέμματα από την άλλη πλευρά του τραπεζιού
Ήταν φοιτήτρια στο Κολέγιο Ράντκλιφ του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, όταν παρέστη στο πρώτο της πολιτικό δείπνο το 1958 στη Βοστόνη, για τον Κένεντι. Αργότερα εκείνο το βράδυ, θυμάται, εκείνη και ο Κένεντι αντάλλαξαν βλέμματα από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Κάποια στιγμή, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης ζήτησε από κάποιον να δώσει τη θέση του «σε έναν κουρασμένο γέρο ώστε να καθίσει δίπλα σε ένα όμορφο κορίτσι», αφήνοντας άφωνη τη φοιτήτρια.

Ο δεσμός τους κράτησε τέσσερα χρόνια. Εκείνη κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ και περνούσε σχεδόν απαρατήρητη στις δημόσιες συνευρέσεις. Στο διαμέρισμα του Kένεντι στη Βοστόνη περνούσαν τις πιο προσωπικές τους στιγμές: «Αυτό ήταν σίγουρα αγάπη».

Αργότερα, εγκατέλειψε το μεταπτυχιακό της και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, αφότου ο Κένεντι εκλέχθηκε πρόεδρος και εργάστηκε ως μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εντός του Λευκού Οίκου. Ο Κένεντι, μάλιστα, την καλούσε στα ιδιωτικά του διαμερίσματα όταν έλειπε η Τζάκι Κένεντι και απολάμβαναν το δείπνο τους προτού πάνε στην κρεβατοκάμαρά του, για την οποία ανέφερε ότι το ψηλό σκαλιστό κρεβάτι θύμιζε «καθεδρικό ναό». Εκείνος δεν ανέφερε ποτέ το γάμο του και εκείνη δεν ρωτούσε.

Μάλιστα, ο Κένεντι γνώρισε τον πατέρα της ντε Βεγκ, σε ένα δείπνο επιχειρηματιών, όπου ήταν καλεσμένος και ο πρόεδρος. Κανείς από τους δύο άνδρες δεν ήξερε εκείνο το βράδυ ότι υπήρχε μια γυναίκα που τους συνέδεε. Ο ίδιος ο JFK ανακάλυψε ότι ο άνδρας που είχε γνωρίσει ήταν ο πατέρας της στη γιορτή για την ορκωμοσία του, τον Γενάρη του 1961.

Εγκατέλειψε τη θέση της στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Τότε η Ντε Βεγκ κατάλαβε ότι στα μάτια του JFK ήταν απλώς μια όμορφη γυναίκα, σαν όλες τις άλλες, τίποτα το ξεχωριστό. «Ο άνδρας με τον οποίο πίστευα ότι είχαμε μια σχέση αγάπης δεν ήθελε να δει και να συνδέσει ορισμένα στοιχεία που ήταν προφανή... Στην πραγματικότητα, με ήθελε όσο το δυνατόν πιο απομονωμένη, ολομόναχη στην πλατιά “θάλασσα” της προσοχής του». Εγκατέλειψε τη θέση της στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Ξεκίνησε μια νέα ζωή στο Παρίσι, άνοιξε ένα κέντρο ψυχοθεραπείας και το 1965 παντρεύτηκε τον Νικόλαο Ριζόπουλο, καθηγητή στο Γέιλ, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Κλείνοντας, έγραψε στο άρθρο της για τον Κένεντι: «Όταν ήμουν 20, ο Κένεντι φάνταζε σαν ο ρομαντικός ήρωας. Αλλά αυτή δεν είναι μια ρομαντική ιστορία. Τότε έτσι πίστευα. Στη σκιά αυτού του λαμπερού ανθρώπου πίστευα ότι θα έκρυβα τις ανασφάλειές μου. Τότε ήμουν νέα και θαμπωμένη, σήμερα είμαι μεγάλη και τυφλή. Προτιμώ το δεύτερο, γιατί σήμερα βλέπω πιο καθαρά την αλήθεια και την ομορφιά στη ζωή των ασθενών, των φίλων και της οικογένειάς μου. Και το φως να έρχεται από μέσα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS