Για πρώτη φορά είδαμε live τον Άρη -Οι «ζωντανές» εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη που έγραψαν ιστορία

Για πρώτη φορά είδαμε live τον Άρη -Οι «ζωντανές» εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη που έγραψαν ιστορία

Ιστορία γράφτηκε χθες Παρασκευή (2/6), καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά μπορέσαμε να δούμε live εικόνα από τον πλανήτη Άρη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος μετέδωσε στο YouTube τις πρώτες ζωντανές εικόνες απευθείας από τον Άρη. Η ροή αποκάλυψε μια νέα εικόνα περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα.

Οι εικόνες που μετέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος από τον Άρη


Μάλιστα, όπως φαίνεται και στα screenshot, ο «κόκκινος πλανήτης» αποκαλυπτόταν σταδιακά: με τη live ροή να αναφέρει αρχικά πως αναμένεται η ζωντανή εικόνα, το τοπίο άρχισε να αλλάζει καθώς φάνηκε στους δέκτες το πρώτο τεταρτημόριο του πλανήτη.

Στη συνέχεια, ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη έγινε ορατό.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση διάρκειας μιας ώρας, επετειακού χαρακτήρα, καθώς η ESA γιορτάζει τα 20 χρόνια από την εκτόξευση του τροχιοδρόμου Mars Express του οργανισμού -μια αποστολή για τη λήψη τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του πλανήτη ώστε να τον δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανάλογα με το πού βρίσκονται ο Άρης και η Γη στις τροχιές τους γύρω από τον ήλιο, τα μηνύματα που ταξιδεύουν στο Διάστημα μπορεί να διαρκέσουν από 3 έως 22 λεπτά. Για αυτό και στη ζωντανή ροή, ένα τμήμα της οθόνης ήταν πάντα «αφιερωμένο» στο να δείχνει την απόσταση μεταξύ Γης και Άρη.

Για να ξεκινήσει η ζωντανή ροή, η ESA εκτιμά ότι θα χρειάζονταν περίπου 17 λεπτά για να ταξιδέψει το φως που απαιτείται για να σχηματιστούν οι εικόνες απευθείας από τον Άρη στη Γη και στη συνέχεια άλλο ένα λεπτό για να περάσει από τα καλώδια και τους διακομιστές στο έδαφος, δήλωσε ο οργανισμός.

Δείτε ξανά το βίντεο από την πρώτη livestream μετάδοση εικόνας από τον πλανήτη Άρη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ