Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από την κόλαση της Μαριούπολης - «Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από την κόλαση της Μαριούπολης - «Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση»

Κάτοικοι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωπιστικά δράματα του 21ου αιώνα. Οι ανηλεείς βομβαρδισμοί της Μαριούπολης έχουν μετατρέψει την πόλη σε συντρίμμια και σύμφωνα με μαρτυρίες εγκλωβισμένων πολιτών η κατάσταση παραπέμπει σε κόλαση.

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της 27χρονης Βικτώρια η οποία κατάφερε να εγκαταλείψει την πόλη.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο BBC και περιέγραψε πως άφησε πίσω την οικογένειά της και βρήκε καταφύγιο σε ένα χωριό σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Με τρεμάμενη φωνή, η Ουκρανή λέει χαρακτηριστικά: «Η πόλη μου έχει ισοπεδωθεί» και προσθέτει σχετικά με τους συνεχείς βομβαρδισμούς: «Οι πολίτες πηγαίνουν στα υπόγεια και στα καταφύγια αλλά δεν είναι ασφαλείς. Οι βομβαρδισμοί είναι τόσο σφοδροί που καταστρέφουν και τα καταφύγια».

Η 27χρονη επιβεβαιώνει ότι η πόλη έχει μείνει χωρίς νερό και τρόφιμα. «Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση. Τον 21ο αιώνα παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου και λιμοκτονούν», είπε στο BBC.

«Δύσκολο να μείνω αισιόδοξος»

Ένας λέκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του οποίου η οικογένεια ζει στην Μαριούπολη δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους από τις 28 Φεβρουαρίου.

«Πέντε μέλη της οικογένειάς μου είναι στη Μαριούπολη», λέει ο Δρ Βλαντ Μιχνένκο. «Βρίσκονταν εδώ και μέρες σε υπόγεια καταφύγια και δεν ξέρω τι έχει συμβεί από τότε. Είναι πολύ δύσκολο να ακούω ιστορίες από εκεί. Είναι δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος», τονίζει στο βρετανικό δίκτυο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ