Πόλεμος στην Ουκρανία - Μπλίνκεν: Ο Πούτιν ήθελε να εξαλείψει την Ουκρανία - Αντί γι' αυτό ενίσχυσε την κυριαρχία της

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μπλίνκεν: Ο Πούτιν ήθελε να εξαλείψει την Ουκρανία - Αντί γι' αυτό ενίσχυσε την κυριαρχία της

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία θα αντέξει στον πόλεμο που εξαπέλυσε σε βάρος της η Ρωσία.

«Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία θα αντέξει. Και ξέρουμε ότι υποστηρίζοντας την Ουκρανία, υπερασπιζόμαστε επίσης τις αρχές της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας που είναι θεμελιώδεις για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι, εξαπολύοντας αυτόν τον βάναυσο πόλεμο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απλώς ενίσχυσε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον βάναυσο και απρόκλητο πόλεμο πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να εξαλείψει την Ουκρανία ως ανεξάρτητη χώρα και να διχάσει το ΝΑΤΟ. Αντ' αυτού, απλώς ενίσχυσε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, πιο ικανό, πιο ενωμένο από ποτέ», σημείωσε ο Μπλίνκεν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, σε συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Βερολίνο, ο Άντονι Μπλίνκεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τελευταίας δόσης αμυντικής βοήθειας της χώρας του προς την Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ