Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Η Ρωσία «θέλει να απελευθερώσει τους Ουκρανούς από την καταπίεση»!

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Η Ρωσία «θέλει να απελευθερώσει τους Ουκρανούς από την καταπίεση»!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανια.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μοσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS