Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες αμάχων που έφτασαν από την κόλαση του Αζοφστάλ στη Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες αμάχων που έφτασαν από την κόλαση του Αζοφστάλ στη Ζαπορίζια

Ατέλειωτο εφιάλτη θυμίζει η κατάσταση στο εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ, με τους αμάχους που ζουν εκεί να φτάνουν σχεδόν στους χίλους.

Ο φόβος για θανάσιμους τραυματισμούς, λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, έχει οδηγήσει πλήθος κόσμου να διαμένει στην τεράστια εγκατάσταση υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Οι πρώτοι 156 άμαχοι που απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ έχουν φτάσει στη Ζαπορίζια.

Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι παραμένουν στην εγκατάσταση, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εισβάλλουν στο εργοστάσιο.

Οι νέες εικόνες, που κυκλοφόρησαν από το ουκρανικό πρακτορείο Nexta, δείχνουν πλήθος κόσμου να κατεβαίνει από τα πούλμαν. Γυναίκες με βρέφη στην αγκαλιά τους, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι, όλοι έχουν στο πρόσωπό τους ζωγραφισμένη την ανακούφιση λόγω της ασφαλούς απομάκρυνσης.

 

 

Φαγητά μοιράζονται στον κόσμο ύστερα από την πολυήμερη ταλαιπωρία στην εγκατάσταση του Αζοφτσάλ.

Συνολικά 100.000 άμαχοι παραμένουν στη Μαριούπολη, την πόλη-φάντασμα που έχει υποστεί τεράστιες απώλειες ενώ νεκροί παραμένουν στους δρόμους.

Αγωνία επικρατεί για την απομάκρυνση των υπόλοιπων αμάχων από το Αζοφστάλ, δεδομένων των παραβιάσεων στην κατάπαυση πυρός όσον αφορά στο άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες καταγράφηκαν σε επίθεση βόρεια της Μαριούπολης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ντονέτσκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ