Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Mόσχας - Κιέβου σε δύο ημέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Mόσχας - Κιέβου σε δύο ημέρες

Νέο γύρο συζητήσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε δύο ημέρες προαναγγέλλουν ρωσικά ΜΜΕ, λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν «δύσκολες», σύμφωνα με τον σύμβουλο του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Μικαήλ Ποντολιάκ, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες και δήλωσε στο Twitter πως «δεν υπάρχουν ακόμη τελεσίγραφα. Δυστυχώς η ρωσική πλευρά είναι ακόμα εξαιρετικά προκατειλημμένη».

Οι δύο πλευρές αναμένεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ωστόσο συμφωνήθηκε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, με το ρωσικό δίκτυο Russian Today να επικαλείται πηγή που υποστηρίζει πως η συνάντηση θα γίνει σε δύο μέρες.

Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.

«Τα μέρη όρισαν μια σειρά θεμάτων προτεραιότητας, στα οποία όρισαν ορισμένες λύσεις. Για να μπορέσουν οι αποφάσεις αυτές να έχουν κάποιες δυνατότητες προσαρμογής σε υλικοτεχνικές λύσεις, οι αντιπροσωπείες πηγαίνουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας, Ukrinform.

O επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ πως «εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι ότι (εμείς) συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Υπάρχει μια τέτοια συμφωνία».

Οι 4 όροι του Πούτιν σε Μακρόν για να σταματήσει τον πόλεμο
Επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (28.2.2022) ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η οποία κράτησε περίπου 1,5 ώρα, σύμφωνα με το RT, με τον Ρώσο πρόεδρο να επαναλαμβάνει τους 4 όρους που θέτει για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS