Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι κατακτητές ελέγχουν σήμερα το 20% των εδαφών μας» είπε ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι κατακτητές ελέγχουν σήμερα το 20% των εδαφών μας» είπε ο Ζελένσκι

Το 20% του εδάφους της Ουκρανίας ελέγχουν σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει 1.017 τοποθεσίες από την έναρξη της εισβολής πλήρους κλίμακας που κήρυξε ο Πούτιν, σύμφωνα με όσα είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν σε 3.620 κατοικημένες τοποθεσίες της Ουκρανίας. Οι 1.017 από αυτές έχουν ήδη απελευθερωθεί, άλλες 2.603 πρέπει να απελευθερωθούν. Σήμερα, περίπου το 20% του εδάφους μας ελέγχεται από τους κατακτητές, σχεδόν 125.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι πολύ περισσότερο από την έκταση όλων των Κάτω Χωρών μαζί», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ομιλία του προς τους πολιτικούς και το λαό του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας πριν από οκτώ χρόνια. Από το 2014 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία ήλεγχε σχεδόν 43.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους της Ουκρανίας - την Κριμαία και το ένα τρίτο των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι σήμερα περίπου 300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους της Ουκρανίας είναι «μολυσμένα» με νάρκες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

Επιπλέον, 12 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά και περισσότεροι από 5 εκατομμύρια, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ