Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση Σι Τζινπίνγκ στον Πούτιν να μην προχωρήσει σε πυρηνική επίθεση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση Σι Τζινπίνγκ στον Πούτιν να μην προχωρήσει σε πυρηνική επίθεση

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που υποδηλώνει τις ανησυχίες του Πεκίνου για τον πόλεμο της Ρωσίας, παρά τη σιωπηλή υποστήριξή του προς τη Μόσχα, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι Δυτικούς και Κινέζους αξιωματούχους.


Το μήνυμα παραδόθηκε προσωπικά από τον Σι Τζινπίνγκ στον Πούτιν κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο. Έκτοτε Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν λάβει εύσημα για τις προσπάθειές τους να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο να κάνει πίσω αναφορικά με τις συγκεκαλυμμένες απειλές του περί χρήσης πυρηνικού όπλου κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν οι πηγές της βρετανικής εφημερίδας.

Ανακούφιση στη Δύση

Όπως ανέφερε ανώτερος σύμβουλος της κυβέρνησης του Σι Τζινπίνγκ, η αποτροπή της χρήσης ενός τέτοιου όπλου από τον Πούτιν ήταν κεντρικής σημασίας για την προσπάθεια της Κίνας να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με την Ευρώπη. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε τη Μόσχα και τη σύμμαχό της Κίνα σε τροχιά αντιπαράθεσης με μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Η Κίνα έχει αντιταχθεί με δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων της κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά πολλοί εκ των υποστηρικτών του Κιέβου αμφέβαλλαν για τη γνησιότητα των προθέσεων του Πεκίνου, δεδομένης της «άνευ όρων» εταιρικής σχέσης του Σι Τζινπίνγκ με τον Πούτιν και του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε η Κίνα, το οποίο συνάδει με πολλές από τις θέσεις της Μόσχας.

Μολαταύτα, η προειδοποίηση του Σι Τζινπίνγκ προς τον Πούτιν αναπτέρωσε τις ελπίδες τους ότι η Κίνα, πέρα από τα λόγια, προχωρεί και σε πράξεις κεκλεισμένων των θυρών, απειλώντας ενδεχομένως με συνέπειες για τις σινορωσικές σχέσεις, που ίσως ήταν αρκετές για να εμποδίσουν τον Ρώσο πρόεδρο να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ