Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές ρωσικές επιθέσεις στο Μπαχμούτ - Θέμα χρόνου να πέσει ισχυρίζεται φιλορώσος αξιωματούχος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές ρωσικές επιθέσεις στο Μπαχμούτ - Θέμα χρόνου να πέσει ισχυρίζεται φιλορώσος αξιωματούχος

Συνεχείς ρωσικές επιθέσεις δέχεται η πόλη Μπαχμούτ, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχη Ολεξάντρ Σίρσκι, η κατάσταση γύρω από την εμπόλεμη πόλη είναι «εξαιρετικά τεταμένη».

«Παρά τις σημαντικές απώλειες», στη μάχη για την ανατολική πόλη, «ο εχθρός έριξε τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες επίθεσης Βάγκνερ στην επίθεση», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, φιλορώσος αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει το Μπαχμούτ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του αρχηγού της αυτοαποκαλούμενης, φιλορωσικής Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τις διαδρομές προς το Μπαχμούτ και είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να πέσει η πόλη στα χέρια των Ρώσων.

«Τώρα οι μαχητές εργάζονται ήδη στην πόλη, σχεδόν στην κεντρική συνοικία, την έχουν πλησιάσει», είπε ο Γιαν Γκαγκίν στο ρωσικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Russia 1 σήμερα, Τρίτη.

«Υπάρχει σχεδόν πλήρης έλεγχος όλων των διαδρομών κατά μήκος των οποίων μπορούν να εισαχθούν είτε νέα μαχητικά για περιστροφή, πυρομαχικά είτε νέος εξοπλισμός», επισήμανε.

«Είναι ήδη σαφές ότι η Ουκρανία έχασε το Artemovsk, (το ρωσικό όνομα για τη Μπαχμούτ). Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα συμβεί», πρόσθεσε ο Γκαγκίν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στη νυχτερινή του ομιλία, τη Δευτέρα, ότι η κατάσταση στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας γίνεται «ολοένα και πιο προκλητική».

«Ο εχθρός καταστρέφει διαρκώς ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τις θέσεις μας, να το ασφαλίσει και να το υπερασπιστεί», σημείωσε ο Ζελένσκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ