Πόλεμος στην Ουκρανία: Σπαρακτικό βίντεο με μικρό αγόρι να κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σπαρακτικό βίντεο με μικρό αγόρι να κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία

Εκατομμύριοι είναι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, εκ των οποίων μερικά από αυτά αναγκάζονται να κάνουν το ταξίδι μόνα τους.

Ένα βίντεο που «ραγίζει καρδιές» παρουσιάζει παρουσιάζε το CNN, στο οποίο φαίνεται ένα νεαρό αγόρι να περνάει τα σύνορα στην Πολωνία, περπατώντας μπροστά από μια ομάδα ενηλίκων. «Προφανώς μόνος, κλαίει με λυγμούς καθώς περπατά, τυλιγμένος με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα. Φαίνεται απίστευτα μικρός στο πεζοδρόμιο, στέκεται χωριστά από άλλες οικογένειες που εκκενώνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN.

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν ο μικρός έκανε το ταξίδι της προσφυγιάς μόνος του, ή μαζί με την οικογένειά του η οποία ακολουθεί πιο μπροστά ή πιο πίσω. Υπάρχουν όμως παιδιά που πραγματικά περνούν τα σύνορα μόνα τους. Η ιστορία ενός 11χρονου πρόσφυγα από την Ζαπορίζια που πέρασε μόνος του στην Οδησσό κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου.

Στο μεγάλο προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία αναφέρθηκε ο παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ τονίζοντας ότι αν και οι γείτονες χώρες έχουν προσφέρει ένα θερμό καλωσόρισμα δεν υπάρχει εμπειρία που να μπορεί να συγκριθεί με το να ξυπνάς ένα πρωί ως ένας ξένος ανάμεσα σε ξένους. «Δύσκολο να φανταστείς τι σημαίνει αυτό μέχρι να δεις αυτό το παιδί στα σύνορα με την Πολωνία να περπατά μπροστά από τους ενήλικες ολομόναχο», επισήμανε ο ίδιος.

Οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Πολωνία ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο
Η πλειοψηφία των προσφύγων έχει καταφύγει στην Πολωνία, ενώ άλλοι περνούν στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Όπως ανακοίνωσε η πολωνική συνοριοφυλακή, το βράδυ της Κυριακής ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία που έφτασαν στην Πολωνία.

«Είναι ένα εκατομμύριο ανθρώπινες τραγωδίες, ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους λόγω του πολέμου» από τις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η πολωνική υπηρεσία.

«Ένα εκατομμύριο άνθρωποι που άκουσαν τους συνοριοφύλακες να τους λένε μόλις πέρασαν τα σύνορα: "Είστε ασφαλείς"».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS