Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθερώνει ομήρους τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το AFP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθερώνει ομήρους τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το AFP

H Χαμάς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες» θα απελευθερώσει περισσότερους ισραηλινούς ομήρους, οι οποίοι σύμφωνα με τα νεότερα σημερινά (31.10.2023) στοιχεία, ανέρχονται στους 240.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές γιατί η Χαμάς προχώρησε σε ανακοίνωση για τους ομήρους, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας ότι θα απελευθερώσει περισσότερους τις επόμενες ημέρες. Ήταν γνωστό ότι πραγματοποιούνταν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και ισλαμιστών, με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Ισραήλ: "Καμία συμφωνία στον ορίζοντα για απελευθέρωση ομήρων"

Ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζάχι Χανέγκμπι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης του Τύπου, τόνισε πως το Ισραήλ υιοθετεί αμυντική στάση στο μέτωπο του Λιβάνου ώστε να μην εξουθενώσει τις δυνάμεις του καθώς ο στρατός εστιάζει στη διεξαγωγή του πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Χανέγκμπι πρόσθεσε ότι «την ημέρα μετά τη Χαμάς», το Ισραήλ θα εφαρμόσει «τα διδάγματα που άντλησε» εναντίον των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει λειτουργικές πτυχές, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο Ισραηλινός σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα» για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη χερσαία εισβολή του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, ο Χανέγκμπι καταδίκασε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ από την ένοπλη οργάνωση Χούθι στην Υεμένη λέγοντας ότι είναι «ανεπίτρεπτες» αλλά αρνήθηκε να μιλήσει περαιτέρω όταν ρωτήθηκε ποια μπορεί να είναι η ισραηλινή απάντηση. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι νοσοκομεία στην Αίγυπτο θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως μια εναλλακτική λύση για την ιατρική περίθαλψη των τραυματιών στη Γάζα, καθώς τα νοσοκομεία στον θύλακα τελούν υπό πίεση και υφίστανται διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Τόνισε ωστόσο ότι το Ισραήλ κατανοεί την ανησυχία της Αιγύπτου ως προς τη μαζική εισροή Παλαιστινίων προσφύγων στο έδαφός της.

Ο Χανέγκμπι δήλωσε ακόμη ότι ο ισραηλινός στρατός εστιάζει στην καταπολέμηση των ενόπλων της Χαμάς στα βόρεια Γάζα και ότι θα μετατοπιστεί στο νότιο τμήμα της Λωρίδας σε μεταγενέστερο στάδιο. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 2 τραυματίες σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για δύο 20χρονους επιλοχίες, τον Ρόι Γουλφ και τον Λαβί Λίπσιτς, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Άλλοι δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται «σοβαρή», σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ