Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς καταρρέει - Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν χτυπηθεί 22.000 στόχοι της οργάνωσης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς καταρρέει - Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν χτυπηθεί 22.000 στόχοι της οργάνωσης

Ανώτερος αξιωματικός των IDF δηλώνει ότι τα τελευταία 24ωρα ο στρατός του Ισραήλ έχει εντοπίσει «σημάδια κατάρρευσης της Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζει την επίθεσή του κατά της οργάνωσης.

«Η έκταση της καταστροφής και των ζημιών δημιουργεί προβλήματα διοίκησης και ελέγχου [για τη Χαμάς]. Υπάρχουν περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας που η Χαμάς δεν τις ελέγχει πλέον στρατιωτικά», δηλώνει ο αξιωματικός, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel.

«Παρά τα επιτεύγματα, δεν είμαστε κοντά στο τέλος των μαχών. Συνεχίζουμε να επιχειρούμε με μεγάλη ένταση και εργαζόμαστε για να διαλύσουμε ολόκληρα τάγματα της Χαμάς» τονίζει ακόμα ο Ισραηλινός αξιωματούχος και προσθέτει ότι περίπου οι μισοί από τους 24 διοικητές των ταγμάτων της Χαμάς έχουν εξουδετερωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των IDF από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης έως σήμερα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 7.000 μέλη της Χαμάς. Μάλιστα οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια των εχθροπαξιών έχουν πλήγει πάνω από 22.000 στόχοι στη Γάζα, εκ των οποίων οι 3.500 το τελευταίο δεκαήμερο. Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τα χερσαία στρατεύματα.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν υποδομές της Χαμάς, όπως σήραγγες, αποθήκες όπλων, κέντρα διοίκησης και εκτοξευτές πυραύλων, καθώς και μέλη της οργάνωσης.

Όπως δηλώνουν οι IDF αυτή τη στιγμή οι μάχες λαμβάνουν χώρα στη βόρεια Γάζα και συγκεκριμένα στις περιοχές Jabaliya, Shejaiya καθώς και στο Beit Hanoun αλλά και στο Khan Younis στη νότια Γάζα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ