Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα - Αποκαθίστανται σταδιακά η τηλεφωνία και η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Γάζα - Αποκαθίστανται σταδιακά η τηλεφωνία και η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Συνεχίζεται για 23η μέρα ο πόλεμος στο Ισραήλ, με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς να κάνει γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Γάζα: Αποκαθίστανται η τηλεφωνία και η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, που έχουν ως στόχο την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίστηκαν και χθες, Σάββατο 28/10, παρά τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.

Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέρρευσαν, αλλά συνεχίζονται «με πιο αργό ρυθμό» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε η πηγή αυτή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι «ευαίσθητες».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα δηλώνει «έτοιμος» για μια ανταλλαγή των ομήρων με τους Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές

Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε χθες, Σάββατο 28/10, έτοιμος να συμφωνήσει «αμέσως» στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η οργάνωση με «όλους τους κρατούμενους» Παλαιστίνιους σε φυλακές του Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε αμέσως μια ανταλλαγή για να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους σε φυλακές του σιωνιστή εχθρού, σε αντάλλαγμα για τους ομήρους που είναι στα χέρια της αντίστασης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σινουάρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ