Politico: Σκάνδαλο στο Λονδίνο - Βουλευτές πήγαιναν σε αποστολές αλλά έκαναν σεξοτουρισμό

Politico: Σκάνδαλο στο Λονδίνο - Βουλευτές πήγαιναν σε αποστολές αλλά έκαναν σεξοτουρισμό

Ως ταξίδι όχι για δουλειά αλλά για διασκέδαση και σεξ αντιμετώπιζαν τις αποστολές στο εξωτερικό μέλη της βρετανικής Βουλής.

Το Politico καταγράφει μαρτυρίες από βουλευτές, μέλη της Βουλής των Λόρδων, συνεργάτες τους όπως και διπλωμάτες που περιγράφουν με μελανά χρώματα τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών, η οποία ελάχιστα αρμόζει στο αξίωμά τους.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί η συμπεριφορά των βουλευτών σε «ομάδες φιλίας» με τρίτες χώρες, στις οποίες μετέχουν κατά κανόνα backbenchers, δηλαδή βουλευτές που δεν είναι στελέχη πρώτης γραμμής. Αποτελούνται κυρίως από άνδρες βουλευτές από τους Τόρις και τους Εργατικούς που συνεργάζονται για να… περνούν καλά.

politico sexotourismos 65

Τα μέλη των ομάδων συχνά πηγαίνουν σε ταξίδια πληρωμένα από ξένες κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αντίθετα από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι θεσμικά όργανα, οι ομάδες είναι ανεπίσημες, οπότε οι κανόνες και ο έλεγχος είναι χαλαροί.

Ένας από τους βουλευτές, που πλέον είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, σε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία με κοινοβουλευτική ομάδα είχε ρωτήσει που είναι ο πλησιέστερος οίκος ανοχής. Άλλος ένας από τους Τόρις και πρώην υπουργός μάλιστα, έμενε ως αργά ψάχνοντας «ντόπιες γυναίκες» - και αν κρίνουμε από την μαρτυρία άλλου βουλευτή, αναζητούσε «πολύ νεαρά κορίτσια».

Τρίτος βουλευτής, δέχτηκε κολ γκερλ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Η συνθηματική περιγραφή ήταν «του έστειλαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο δωμάτιο». Αξιωματούχοι από τρίτες χώρες μίλησαν στο Politico ακόμη και για πάρτι με νέους άνδρες και νέες γυναίκες για την σεξουαλική ευχαρίστηση των επισκεπτών βουλευτών.

Βουλευτής των Εργατικών είχε αδυναμία στις Ρωσίδες, κατά τα ταξίδια του στο εξωτερικό, υποστηρίζει διπλωμάτης που προσθέτει ότι οι αξιωματούχοι στη χώρα δίσταζαν να παρέμβουν για να μην προκαλέσουν την οργή του Λονδίνου. Και δεν είναι μόνο το σεξ. Καταγράφονται περιπτώσεις βουλευτών που δεν πήγαν σε πρωινές συναντήσεις σε ταξίδι στο εξωτερικό γιατί είχαν πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ.

Κάποιοι από τους βουλευτές δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτές τις χώρες. Άλλοι πάνε απλώς εκδρομή ενώ έχουν και απαιτήσεις που εκφράζουν στους τοπικούς παράγοντες για καλά γεύματα με σαμπάνια. Ένας τρόπος για να αποφύγουν αυτές τις καταστάσεις οι τοπικοί παράγοντες είναι να φορτώσουν το πρόγραμμα με συναντήσεις για να μην μείνει ελεύθερος χρόνος για πάρτι. Ακόμη και αν δεν φτάσουν εκεί τα πράγματα, η συμπεριφορά μέρους των Βρετανών βουλευτών είναι τουλάχιστον ενοχλητική για τους οικοδεσπότες τους. «Την έχουν δει σελέμπριτι, πίνουν και συμπεριφέρονται άσχημα και αλαζονικά», λέει πρώην βουλευτής για την ενόχληση τρίτης χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS